söndag 13 september 2009

Pauline Tacopaj


(Bilden är lånad från Arla)
Det finns säkert 1001 olika recept på Tacopaj men hur jag än letat har jag inte hittat något som det första.Och det var min kära dotter som hade gjort det i skolan när hon gick i 8:an. Den är lika god som min dotter är söt.
Pajdeg;
3 dl vetmjöl
40 gram margarin/smör
2 krm salt
1 ½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela margarinet i blandningen. Häll i mjölken och rör om. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda i 15 minuter.

Fyllning;
500 gr. köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Fräs köttfärsen och löken i stekpanna. Häll på tacokryddan och späd sedan med vatten. Låt puttra tills vattnet nästan är borta. Häll färsen i det förgräddade pajskalet.
2 tomater
1 paprika
Skiva tomat och paprika och lägg ovanpå färsen.
Sås;
2 dl creme fraiché
4 msk majonäs
2 dl riven ost
salt och pepper
Blandas och breds ovanpå pajen. Grädda i 10-15 minuter.

Serveras med en fräsch sallad..

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar