lördag 29 maj 2010

Lördag 29/5


Idag var det marknad och karneval i Gislaved, gisledagarna kallas evenemanget och pågår fredag och lördag.Dottern följde med in, men sen skulle hon möta kompisar där,,gå med sin gamla mossiga mamma går ju inte.

Här är gågatan och den är fylld hela vägen med marknadsstånd, jag blev givetvis stoppad av en kille från Phonehouse, jag vet inte måste var något med utseendet, men jag blir alltid påhoppad av telefonkillar.
De sålde fina smycken vid ett stånd och jag var så sugen, men tänkte nej onödigt.Fast pengarna i plånboken blev jag av med ändå, till en hungrig dotter.

Här kommer tåget,,gud jag frös när jag såg dem för vädret var kallt och regnigt.

Jordbävningen i Haiti och Kungabröllopet var två ämne de tagit upp




Lite bullar,,,,,,,,,,,,,


Kungabröllop i Gislaved,,

Barnarbete var ett annat tema


Undra vad temat var här??
Måste vara omvårdnadslinjen.


Lite osäker på temat här..

och här,,
Nu ska jag äta soppa och vila så får vi se om det blir en sväng in i kväll också

Dan Buthler och Dag Öhrlund - En nästan vanlig man - Ljudbok


När miljonkonton, sex och kokain inte längre är nog...
Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.
Hans Ecker är Christophers bäste - och kanske ende - vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.
Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.
När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet. Kopierat ur Bokus

Detta är bland det bästa i deckarväg jag läst på sista tiden,,åhh så bra. Här finns allt, bra handling och trevlig och extremt otrevliga personer att följa.Denna bok ska man också lyssna till, för Stefan Sauk är helt fantastisk uppläsare. Man småfnissar åt hans olika dialekter, härligt.
BETYG:

torsdag 20 maj 2010

Peter Robinsson - En lek med eld - Ljudbok


I Eastvale Canal, Yorkshire, ligger kanalbåtarna förtöjda sida vid sida. Under vintermånaderna är de flesta tomma men en och annan fungerar som bostad året om. Tidigt en kylslagen januarimorgon fattar ett par av båtarna eld och i de utbrända resterna återfinns liken av två människor. En av dem är Thomas McMahon, en tillbakadragen, excentrisk konstnär, som en gång i tiden sågs som en blivande stjärna inom sitt gebit. Den andra är den unga, vackra men drogmissbrukande Tina Aspern, som uppenbarligen tog sin sista sil precis innan elden bröt ut.
Till en början tyder mycket på att det var en tragisk olyckshändelse, men efter hand dyker fler och fler frågetecken upp. Varför larmade grannen inte brandkåren med detsamma?
Varför försvann Tinas pojkvän från platsen när polisen anlände? Och vilka var de mystiska männen som besökte McMahon bara några dagar tidigare?
En vecka senare omkommer ytterligare en man i en våldsam brand. Roland Gardiner var en enstöring som levde i en övergiven husvagn och av de flesta ansågs vara lite udda. När polisen går igenom resterna av hans hem hittar man ett brandsäkert kassaskåp med minst sagt förvånande innehåll: en okänd och mycket värdefull målning av Turner, förmodligen värd åtskilliga miljoner.
Överkommissarie Alan Banks och hans kollega Annie Cabbot är övertygade om att de bägge bränderna har ett samband. Och troligen var det inte alls fråga om några pyromandåd utan snarare en skickligt uttänkt plan för att utplåna spåren av något helt annat. Allting tyder på att McMahon och Gardiner varit inblandade i en konstförfalskningshärva och till hjälp i utredningen anlitar polisen konstkännaren Philip Keane, som sedan en tid tillbaka är Annies pojkvän. Alan Banks känner sig emellertid inte helt tillfreds med situationen # det är något med Philip som inte stämmer. Men Annie slår bort det med att han fortfarande är svartsjuk, trots att deras förhållande är över sedan länge.
Utredningen blir alltmer komplicerad och sätter allt djupare spår i de bägge polisernas privata liv. Och snart tvingas de inse att en lek med eld kan få ödesdigra konsekvenser på mer än ett sätt!
I Yorkshires djupa dalgångar får kollegerna Alan Banks och Annie Cabbott här ta itu med ett av sina mer svårlösta fall, samtidigt som de tvingas konfrontera de mörkare sidorna av sig själva.
Med sin sällsynta förmåga att skapa en sinnrik intrig och minnesvärda personer bevisar Robinson återigen att han tillhör toppskiktet bland engelskspråkiga kriminalförfattare.
Kopierat ur Bokus


Jag är nog kär i Alan Banks, tycker han verkar så mysig och sympatisk. Skulle gärna sitta mitt emot honom i stugan, fast whiskey´n får han behålla själv. Även denna bok är superbra och man vill inte sluta lyssna. Tomas Bolme gör en fantastisk uppläsning.
BETYG:

onsdag 19 maj 2010

Angela Cannings, Megan Lloyd Davies - Mot alla odds


Angela Cannings anklagades för mord efter det att tre av hennes barn dött inom loppet av tre år. En läkare i England lanserade en medicinsk teori, Meadow's Law, som innebär att ett fall av plötslig spädbarnsdöd är en tragedi, två väcker misstänksamhet och tre är definitivt mord tills motsatsen är bevisat. Angela Cannings dömdes till fängelse och satt inspärrad i nästan två år. Starkt uppmuntrad av en medfånge stred hon för sin rätt att få återförenas med sin make och sin dotter Jade. Den 10 december 2003 blev Angela frigiven och nu berättar hon om sin kamp - och om den tragedi som drabbat hennes familj vid upprepade tillfällen. Kopierat ur Bokus
Boken beskrev allt ifrån förhör med polisen och livet inne på fängelset för Angela. Just det var absolut det allra sorgligaste och fick i alla fall mina tårar att börja rinna. Arma människor vad de fått gå igenom och vilket liv för stackars dottern. Allt på grund av en professors uttalande.
Läs den,,mycket bra.BETYG:

tisdag 18 maj 2010

Ann B Ragde - Arseniktornet - Ljudbok


Den norska succéförfattaren Anne B. Ragde blev med Berlinerpopplarna ett välkänt namn på den svenska litteraturscenen. Hennes kritikerrosade debutroman är en imponerande släktkrönika i 1900-talets Danmark, som nu äntligen har översatts till svenska.

Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbryta sin karriär för att gifta sig med porslinsmålaren Mogens. Flera decennier senare nås dotterdottern av beskedet om Amelies död, en händelse som inte bara för generationerna närmare varandra utan även öppnar den Pandoras ask som är familjens hemligheter.

Arseniktornet är i lika stor del en berättelse om tre generationers kvinnor, som en skildring av kärlekens förutsättningar och livets skörhet. Med samma detaljrikedom och elegans som kungligt danskt porslin målas här bilden av en dotters uppväxt i skuggan av sin moders sargade ego.Kopierat ur AdLibris


Jag tyckte det var lite smårörigt, började med barnen och sen hoppa det till mormodern.
Rätt som det var handla det om morfadern och hans porslinsmålning.Jag fick inget grepp om vad boken egentligen handla om.Inte handla det om tre generationer kvinnor, möjligen två, eller missa jag något? Nej det var verkligen ingen bok jag fastna för, att jag lyssnade på den till slut, berodde helt och hållet på Angela Kovacs. Skitbra uppläst..BETYG:

Tisdagen 18/5


Kanske investera i ett sådant set, så mycket tid jag spenderar där
Jag var hos läkaren idag IGEN och mycket riktigt, det har kommit tillbaka.
Urinvägsinfektion...Var tvungen att gå hem från jobbet igår,,,fan,,,rent ut sagt.
Nu förlorar man massa pengar igen..
En ny pencillinkur,,och massa ont..
Nej nu får jag vila ett tag
Mia
Eller varför inte detta??

söndag 16 maj 2010

Söndag 16/5


Sov rätt länge, har varit enormt trött så det var skönt. Nu kände jag mig rätt utvilad.

På programmet idag stod tvättning och rengöring av min säng, d.v.s byta allt.Tvätta madrassskydd och överdrag m.m. Vädra täcke och kuddar.
Lite middag fixade jag också, det var fläskfilé,ris och jordnötssås. Extremt gott,,mums.
Fast nu började det göra mer ont i kisserimaskinen, började känna lite i fredags men tog tablett och då gick det över.
Usch det känns ju superdumt om man ska behöva vara hemma från jobbet igen, var ju typ två veckor sen förra gången

Någon som har något tips, mer än tranbär och massa ipren..



fredag 14 maj 2010


Det fanns två alternativ, ringa rent hus på tv4 eller ta tag i det själv. Så i med ljudbok och sätta igång att jaga dammråttor.Det går rätt bra med bok i öronen.
Så var det kattlådorna, men det fick barnen hjälpa till med.
Kanske ska man lära dem gå på toastolen???
Väl det var klart wokade jag lite kött och till det nya ris och bulgur, den blandningen var jättegod..
Sen samlade vi oss till lite kortspel och STAD och LAND.Ni vet man skriver olika ämne t.ex
Stad:
Land:
Växt
Författare:
Och på ett papper har man alfabetet och så pekar man på en bokstav, sen ska man kunna stad på t.ex B, Berlin. Det är skitroligt, tyvärr vann min dotter men det var bara för de ska ha filmtitlar och tecknade karaktärer med..Annars hade jag helt klart vunnit.
Idag ska jag städa ur garderoben från vinterkläder, ja man har ju nästan använt dem tills nu.
Så ska jag laga soppa, håll utkik,,kanske kommer recept..
Så kanske jag ska lappa jeans,,m,m. Byta i sängarna skulle jag egentligen göra med.
Kanske investera i nya påslakan,,eller vad sägs????