söndag 30 oktober 2011

Halloweenfest


Dukningen bestod av svart duk, halloweenservetter och mitt på bordet, halloween-ris med spindlar. Inköpta för detta tillfälle fina halloween-ljuslyktor. Det ligger lite löständer och spindlar på bordet också.

Jag som häxa, passar mig riktigt bra faktiskt med mitt svarta hår.
Menyn för kvällen var;
*Räksoppa och grekiskt bröd
*Potatisgratäng till detta kycklingfilé och fläskfilé, sallad och två sorters sås. Curry och Vitlök.
*Kaffe och tårta
Till alla rätter serverades ett passande vin.Måste säga det blev en lyckad kväll med många goa skratt..
Ha det gott

Elly Griffiths - Flickan under jorden - Ljudbok


I sumpmarken utanför King's Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Det kommer att förändra hennes liv för alltid.Den överviktiga Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.Elly Griffiths debut som kriminalförfattare är en spännande berättelse med huvudpersoner som stannar hos läsaren långt efter sista sidans slut. Flickan under jorden är den första boken i serien om den färgstarka Ruth Galloway.

Den här boken tyckte jag mycket om, dels var miljöbeskrivningarna väldigt målande, blev sugen på att åka dit. Så verkade Ruth vara en så härlig människa, lite mer "normal" än andra man läser om i kriminalromaner.Man undrar hur det ska gå för Ruth och kärleken så klart. Vill läsa nästa bok nu..BETYG:

onsdag 19 oktober 2011

Lite mycket nu


Min dotter tycker jag uppdaterar min blogg för dåligt och det är nog sant,,men är lite mycket nu...Dels möblerar jag om hemma,,var det tar tid och flytta allt.
Så denna veckan,,Hälsoveckan,hade vi myskväll igår, idag ska jag ta en matshopping-runda i Gislaved och imorgon torsdag är det PopQuiz.
Fredag stänger jag på jobbet och till helgen blir det möblering igen och kanske en tur till IKEA..

Skulle bara vilja lägga mig ner och läsa,,men sedan kommer ju den där julen snart,,(kolla längst ner på sidan),,och en så jädra dum jul men inget ledigt alls...Åhh ,så bäst att skynda vidare
Ha det bra

fredag 14 oktober 2011

Danielle Steel - Vingar - Ljudbok


Ända sedan Cassie var liten hade hon drömt om att få lära sig flyga. I största hemlighet får hon hjälp av Nick, faderns flygarkamrat, som lägger märke till hennes talang bakom styrspakarna. Trots sin faders envisa motstånd lyckas Cassie bli en skicklig pilot som vinner tävling efter tävling.
Cassie och Nick förälskar sig i varandra, men det blir ändå med den rike flygplanstillverkaren Desmond Williams som Cassie gifter sig. Han ger henne ett drömjobb som testpilot och överöser henne med lyx. Cassie blir en stor flygarstjärna och omskriven kändis.
Men så småningom inser hon att Williams bara gift sig med henne i PR-syfte. Han utnyttjar henne hänsynslöst och skickar iväg henne på en riskfylld jorden runt-flygning. Mitt över Stilla havet börjar motorerna brinna... Kopierat ur Bokus

Denna bok var ganska ojämn, stundom riktigt intressant, alla hennes böcker har ungefär samma typ av upplägg.Men en stunds romantisk underhållning får man ju.BETYG:

Maria Ernestam - Kleoptaras kam - Ljudbok


Kleopatras kam är företaget som "löser människors problem". Det grundas av Anna, Mari och Fredrik, vänner sedan länge och alla i behov av förändring.Mari har levt flera år på Irland och upplevt en tragisk kärlekshistoria som förföljer henne. Hon har lämnat sin fasta anställning och är beredd att göra allt för att bli lycklig igen.Anna har tröttnat på sitt kringflackande liv och sina otaliga älskare. Hennes café är en trivsam mötesplats, men omsorgen om en sjuk pappa gör att hon behöver pengar.Fredrik kämpar med sin ensamhet och sina demoner från barndomen. Han värjer sig genom att fly in i en värld av musik och dans på eleganta nattklubbar.Kleopatras kam blir snabbt en succé. Människor söker och får hjälp, med allt från skattedeklarationer till middagsbufféer och barnuppfostran. Men en dag dyker en äldre kvinna upp på kontoret med en underlig förfrågan. "Jag har ett uppdrag åt er", säger hon. "Jag vill att ni ska mörda min man." Efteratt ha levt i förtryck ett helt liv vill hon leva lycklig de få år hon har kvar, och hon är beredd att betala ordentligt om de hjälper henne ?Trots sin originella affärsidé hade Mari, Anna och Fredrik aldrig väntat sig ett sådant uppdrag. Nu ställs allting på sin spets och snart upptäcker de att de egentligen inte vet någontingom varandra eller hur långt de är beredda att gå ...Kleopatras kam är en oerhört spännande roman om hämnd och försoning, lycka och sorg, kärlek och hat, rätt och fel. Svarta upplevelser och desperation blandas med nybakade bullar och skratt. Samtidigt är det ett omskakande relationsdrama med älskande människor som hittar olyckan - och lyckan - där de minst anar det. Kopierat ur Bokus

Stundom rätt bra,,men fruktansvärt rörig. Vad handlade den om,,vem gjorde vad?

måndag 10 oktober 2011

Möblering och angry bird


Jag håller på att möblera om, kontoret ska jag ha uppe istället och båda sofforna nere.Men innan man fått iordning,,,not nice..Kassar och soppåsar med böcker överallt..Jo jag ska införskaffa 2 billybokhyllor,,hoppas de slukar alla mina böcker..

I pausarna spelar jag angry bird,,fast så bra är jag inte..Man ska krossa de små grisarna,,,så dumt.Haha

fredag 7 oktober 2011

Andreas Roman - Mörkrädd -Ljudbok


David är mörkrädd. På ett sjukligt vis. Sedan barndomen har rädslan för skymning och natt plågat honom. Det tycks som om någon alltid står i ett mörkt hörn och bevakar honom, någon som kommer närmare när rädslan blir som värst. Till slut bestämmer sig David för att möta sin demon. Han går i terapi, och sista steget är enkelt: Han ska bo ensam i en stuga ute i skogen tills han är botad. Men när mörkret faller, så är det något där utanför. Något som drar allt närmare stugan. Som knackar i väggarna, som skymtar i fönstret. Något som kanske vill in.Kopierat ur Bokus

Helt okey, men så jättespännande var den inte,,och slutet, vad hände...

Harlan Coben - Den oskyldige - Ljudbok


Matt hamnade på fel plats vid fel tillfälle. Han försökte avstyra ett slagsmål men blev själv dömd för dråp. Nio år efter avtjänat straff börjar livet se ljust ut. Matt väntar barn med sin stora kärlek, Olivia, och yrkeslivet är på topp. Men så blir han förföljd av en okänd man och får ett underligt videosamtal på sin mobil. Skärmen visar en suddig bild av hans fru Olivia och en man. I ett slag rämnar hans värld.


En nunna hittas mördad och när den mystiske förföljaren också påträffas död riktas misstankarna mot Matt, den f.d. fängelsekunden. Mordutredare Loren Muse tar sig an fallet som blir komplicerat och FBI kopplas in. Men FBI-agenternas underliga beteende gör henne misstänksam. Är de där för att hjälpa eller för att vilseleda?Kopierat ur Bokus

Första bokan med Harlan Coben, annorlunda, men intressant.Det kommer säkert bli fler.Detta tillfället lovar mer. BETYG:

Emma Jangestig - Varför gråter inte Emma? - Bokcirkelbok


Naket och ärligt om tragedin som engagerade hela Sverige
Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet. Kopierat ur Bokus

Första halvan av boken, sträckläste jag, det var så intressant och sorgligt.Men sedan gick det segt, kändes som om skivan gick om och om igen.Mot slutet hämtade det upp sig lite och blev väldigt sorgligt igen.BETYG: