lördag 28 januari 2012

Felicia Feldt - Felicia försvann - Ljudbok


Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan.

En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått? Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om. För när hon håller så där om min haka så skickar jag allt mitt hat som jag har. För mig själv, i min egen tystnad. Kopierat ur Bokus

Självklart måste man ju läsa böckerna det pratas så himla mycket om, men ack så besviken jag blev. Det var som ett stycke dagboksanteckning slängda i en enda röra, då var det 1976 och sen 2008 och sen 1977 och så höll det på. Jag fick heller aldrig någon riktig känsla för Felicia, utan det bara malde på. Ja men visst verkar mamman Anna Wahlgren varit helt totalt lost i huvudet,men känslan för Felicia som person och hennes inre tankar kom aldrig fram. BETYG:

Blev ingen tandutdragning


Redan på onsdagskvällen började jag känna mig hängig och hostig, givetvis trodde alla det var nerver.
Men när jag vaknade upp på torsdag morgon förstod jag att detta kommer jag ej klara, hade en vansinnigt envis hosta och nästäppa..
Jag ringde och pratade med dem på käkkirurgen, nej men det hör vi att du är förkyld, vi skjuter fram tiden.
Nu somnade jag för trött var jag som bara den..
Så även fredagen fick jag vara hemma, och nu är det lördag och det enda jag vill är att SOVA. Jo givetvis bet jag sönder en fyllning så jag slipper inte tandläkaren ändå,,surt eftersom de drog 1 dag extra för mig denna månaden.Förlorade mycket pengar denna månad..Grr
Men på måndag måste jag vara frisk,,så jag slipper förlora massa pengar..

Dag 6 – Typ av män jag faller för.


Egentligen vet jag inte om de ska se ut på något vis, det är nog mer charmen som avgör. Fast visst är Owen Wilson snygg också..Och kolla på filmen Wedding Crasher,,där han medverkar..men hallå Vilken charm

Sen har vi ju stilige Pierce Brosnan,,visst är han läcker som få..Och charmig. Jag tror jag fallit för övervägande mörkhåriga killar.

Har ni sett filmen Eat,Pray and Love, då har ni sett denna man..Javier Bardiem. Han är ju inte superbildskön,,men charmig till tusen..

Behöver jag säga något,,det syns på karl´n. Liksom glimten i ögat på något vis

Clive Owen,,ser ju inte fel ut heller..

Här har vi en riktig goding, spelar i Sherlock Holmes filmerna, men var ju oerhört söt i tv-serien Ally McBeal,,fast jag får nog skicka honom en rakhyvel,,För Skägg de gillar jag inte. Robert Downey Jr heter han..
Brad Pitt har varit snygg men han behöver raka sig,,Johnny Deep tycker jag börjar få mer och mer karaktär ju äldre han blir, han är framför allt frän i sitt sätt att klä sig
VAD GILLAR NI MIN MAN KAVALKAD?..

fredag 27 januari 2012

Kristina Appelqvist - Den som törstar - Ljudbok


Professor Vidar Malmberg dör hastigt i en hjärtinfarkt och Västgöta universitets rektor Emma Lundgren måste skynda sig hem från sin semester i Rom. Samma dag som begravningen görs en makaber upptäckt. Den världsberömda operasångerskan Angela Hansson, som kommit till Sverige för att sjunga tillsammans med kyrkokören, hittas brutalt mördad. Genast blir alla begravningsgäster misstänkta, inte minst Emma Lundgren själv.
Mordet på operasångerskan leder till att även Vidar Malmbergs död kommer i nytt ljus. Var hjärtinfarkten verkligen en naturlig följd av hans stora intresse för god mat? Kopierat ur Bokus

Helt okey deckare, inget överraskande annorlunda precis. Trean har ju kommit ut och ska läsa den snart, men då måste det ju snart tända till mellan huvudpersonerna. BETYG:

Mikael Strömberg - Vätten - Bokcirkel 1-12


Peter och hans familj lämnar Norrland tidigare än tänkt för att köra hem till Stockholm på natten. Men med mörkrets inbrott kommer tröttheten smygande, liksom känslan av att vara isolerade från omvärlden. Ett misslyckat försök att undvika en kollision slutar med att bilen blir stående vid vägkanten. Plötsligt blir det skrämmande uppenbart att familjen inte är ensamma. Peter står öga mot öga med något främmande. En underlig varelse med en mörk uppsyn, som därefter försvinner spårlöst i natten.
Väl hemkomna börjar otäcka olyckor att hända i familjens närhet. Peter bestämmer sig för att bege sig tillbaka till olycksplatsen, för att försöka finna varelsen. Detta blir startskottet till sökandet efter det okända med en historia som har sina rötter över hundra år tillbaka i tiden.
Vätten är en andlöst spännande skräckroman. Skickligt och välskrivet för Mikael Strömberg in skräcken hos en vanlig barnfamilj i ett vardagligt, samtida Sverige.Kopierat ur Bokus

Skräckfilm i bokform,riktigt,riktigt spännande.Jag är verkligen ingen skräckfilms-fantast men det här gillade jag. Detta var en helt vanlig familj, som råkade köra på "något" och så hände massa konstiga saker.Jag rekommenderar inte läsa denna när du är ensam hemma, och gå på toa innan du läser..BETYG:

söndag 22 januari 2012

Stefan Tegenfalk - Den felande länken - Ljudbok


Tredje och avslutande delen i kriminaltrilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.
Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.
I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad.
Den felande länken är den dramatiska upplösningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade deckartrilogi som inleddes med Vredens tid och Nirvanaprojektet.Kopierat ur Bokus

Avslutande delen av serien, som började med Vredens tid, den boken var sjukt bra och spännande. Nirvana var bok nummer två, den var också bra.Denna avslutande delen, känns inte riktigt lika stark och lite förutsägbar. Men helt klart är de tre läsvärda böcker eller om man vill lyssna gör ju Reine Brynolfsson det jättebra.BETYG:

Nej nej jag vill inte


På torsdag ska jag åka till Jönköping, de ska dra ut min tand. Jag rotfyllde den för något år sedan, men den har bara krånglat sedan dess. Först vill de att jag skulle göra någon slags rotspets-operation, men nu ska den dras ut..Bara det att jag är så jädra rädd,,då snackar vi inte lite rädd utan snarare skräckslagen.
Jag ska vara där klockan elva på öron, näs och hals, så kör de mig ner till operation vid klockan 12.30.Där kommer jag få lugnade och så kommer de nästan söva mig, typ så jag gör vad de säger typ gapa, men annars är man knappt medveten.

Vad är det då jag tycker är läskigt,,jo allt,,,dels sprutan,,superäcklig,,dels blodet och framför allt att de nästan ska ha in en större verktygslåda i ens mun.(KAN INTE ANDAS) Jag gillar inte heller att jag inte har kontroll på situationen. Så får man en kanyl i handen,,usch det gör så ont..
JAG VILL INTE,,,

Jag tycker utveckling går så framåt, att man bara skulle kunna lasa lite på tanden så är det lagat,,men NEJ man ska behöva lida...

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Mer tid,,tycker tiden bara flyger iväg och jag hinner ingenting. Jag vill göra så himla mycket, sy, pyssla, sitta vid datan, inreda hemmet, laga god mat mm..MER TID TACK!!

Lite mer pengar vore inte fel heller, så jag slipper vända på varenda krona.

söndag 15 januari 2012

Vera Efron, Natasja T - Såld


Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking. Sjuttonåriga Natasja lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnat föreställa sig. Gång på gång säljs hon till olika män, men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt. I Såld berättar hon om hur hon mot alla odds lyckades bli fri.Kopierat ur Bokus

En fruktansvärd tragisk bok, stackars, stackars tjej som varit med om detta.
Jag läste den i omgångar för jag helt enkelt var tvungen att läsa lite annat emellan.
Men jag glömde aldrig handlingen trots att de kunde gå veckor emellan. BETYG:

Jerker Eriksson, Håkan Axlander-Sundquist - Kråkflickan - Ljudbok


Nutid. Stockholm.
Två kvinnor vars vägar korsas.
KRÅKFLICKAN handlar om svek och vad sveket kan göra med människor.
Psykoterapeuten Soa Zetterlund utreder två klienter: Samuel Bai, barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvin na mitt i livet, bärande på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två olika människor med samma problematik: de visar båda tecken på multipla personligheter.

Samtidigt hittas en ung pojke död i ett buskage. Kroppen är svårt sargad. Torterad? Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia. Saknad av ingen? Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg och terapeuten Sonja ställs inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster?

När de två kvinnliga utredarna dras alltmer till varandra kommer svekets krafter att hota även äppelträdsidyllen i Gamla Enskede.

KRÅKFLICKAN är första delen i trilogin om Victoria Bergmans svaghet. Nästa del, HUNGERELDEN , utkommer våren 2011. Följ arbetet med Victoria Bergmans svaghet på:

En riktigt spännande psykologisk deckare, bra story och lätt att hänga med. Dock lite väl otäck,det kunde tonats ner. Ser verkligen framemot nr. 2 som jag redan har köpt.BETYG: