fredag 30 november 2012

Lars Kepler - Sandmannen - Ljudbok


En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende. Kopierat ur Bokus

Detta är den fjärde boken och helt klart var förväntningarna på topp. Dessutom hade boken fått väldigt bra kritik (på vissa ställen).. För det första tycker jag det tar en väldigt lång tid innan den blir något som helst spännande. När väl det börjar tända till i handlingen är det mycket blod och knivar och massa blod, allt beskrivet väldigt noggrant. Detta gör att man tappar handlingen, även omgivningen beskrivs väldigt noggrant.Javisst ibland är det toppen att få omgivningarna beskrivna,,ibland är det utfyllnad. Det känns ibland som författarna har lite bråttom att producera en uppföljare. Och nej den lever inte alls upp till de tidigare böckerna. Vad har hänt? BETYG: 





Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Inläsare: Jonas Malmsjö
Utg.datum: 2012-11-21
Förlag: Bonnier Audio
Dimensioner: 125 x 140 x 6 mm
Vikt: 60 g
SAB: Hc/LC
ISBN: 9789173486569

Snart första advent,,stakar var???

På söndag är det 1:a advent och gissa vad, jag har inte fått upp en enda ljusstake. Jag är ute på roligheter hela tiden, igår var jag på julbord. Första för i år men absolut inte sista..Jösses va gott..Min nya favorit.....GRÖNKÅL...mums, mums..Ge mig recept NU.
Men men imon stiger jag upp "tidigt", måste bara sova ut.Sedan jag putsar fönster och sätter upp stakarna.
Nästa vecka v.49 är det en lugn vecka,,,NEJ jag bara skojar. Haha fel, fel på tisdag är det Café på jobbet, på onsdag ska jag lämna in bilen och hämta den sedan.På torsdag är det Glöggkväll med gamla arbetsgänget och på fredag är det Julbord med tjejgänget och då blir det paketleken..Superkul..!!
Säkert blir det platt fall i sängen på fredag kväll, några sömnproblem har jag inte. Sköt om Er..

torsdag 29 november 2012

Julboklista december-februari


 En liten julboklista, dock är detta en stressig tid. Men den får i så fall fortsätta i januari och februari
 INBUNDNA

Simona Ahrnstedt-Betvingade

           Ingrid Betancourt-Även tystnaden har ett slut, mina sex år av fångenskap i colombianska djungeln
Malin Persson Giolito-Bara ett barn 
Ann-Sofia Winroth-Wallström-Gudarnas föda 
Katerina Janouch-Hittebarnet 
 Åsa Hellberg-Sonjas sista vilja
Amanda Hellberg-Döden på en blek häst
Carola Gynning-Laura 
+ 2 böcker ej färdigläst från höstens boklista

E-BÖCKER 
Jan-Sverre Syvertsen-Utan onda aningar
Josefine Sundström-Boel och Oscar
Sara Kadefors-Kast med liten kniv
+ 2 e-böcker från höstens boklista

LJUDBÖCKER
 
Anna Jansson-Silverkronan
Arnaldur Indridason-Mannen i sjön
Kristina Appelqvist-De blå damerna
Tre deckare-Under ytan
Mark Levengood-Rosor min, kära, bara rosor
Camilla Henemark-Adjö till ljuva livet
Håkan Östlundh-Släke
George P Pelecanos-Ett djävulskt pris
Stefan Tegenfalk-Pianostämmaren
Suzanne Collins-Hungerspelen
Suzanne Collins-Fatta eld
Peter Strömberg Idling- Sång till den storm som ska komma
Joe Nesboe-Fladdermusmannen
Göran Rosenberg-Ett kort uppehåll 
Tommy Körberg-Sjung tills du stupar
Mo Yan-Det röda fältet
Gillian Flynn-Mörka platser
Hans Koppel-Kom ska vi tycka om varandra
Tre ljudböcker kvar i dagsläget, men säkert hinner jag någon till innan december månad börjar.

tisdag 27 november 2012

STÖR EJ LÄSNING PÅGÅR

I helgen har jag varit på Spa i Varberg,(mer om detta kan ni läsa här; http://miaeggimann.blogspot.se/ . Gissa vilken bok som fick följa med mig dit, jo, Karin Adelskölds "Våga stå upp". (Boken hade jag fått via Fru Booked på Facebook.)Jag såg framför mig hur jag satt i de mysiga avslappningsgungorna och läste. Men NEJ så blev det INTE, tiden var alldeles för knapp..
Ja men det gör inget när jag kommer hem har jag tid...
Väl hemma efter två dagars spavistelse drog jag på mig min One-piece och satte mig tillrätta i fåtöljen. Nu så.......
-Mamma snälla kan du inte pussla med mig,,,snälla,snälla...
Ja det var bara att ge upp.Det får bli lite varje kväll i veckan..
För er som inte hade turen att få boken kan jag meddela att den nu finns som e-bok. http://www.elib.se/library/search.asp?sok=v%E5ga+st%E5+upp&lib=69&option=&searchtype=simple&typ50=50&typ54=54&typ56=56&typ58=58&lang=SE
Ha det gott

Det ena avlöser det andra

Denna hösten har den ena weekendresan avlöst den andra, vilket har varit enormt roligt. Men det har gjort ett stort hål i min plånbok och det märks också på att tiden inte riktigt vill räcka till..(Julpynta när då??)
Denna helg har jag så varit på Asia Spa i Varberg, precis innan vi skulle åka kände jag nej, jag vill hellre sova,,,men klart jag inte gjorde.
Vi åkte strax efter klockan tre så vi var framme ca halv fem, checkade in och samlades och tog lite ost och vin tillsammans innan det var dags för SPA.
Jag kände dock att jag hellre gick till gymmet och jösses vilket gym..Crosstrainern hade en liten inbyggd data så du kunde "facebooka" eller se på tv samtidigt som du körde..Det blev en timme innan jag duschade och bytte om för kvällens middag.
 Först fick vi gå ner i baren där det serverades champagne och ostron, men jag tackade nej till Ostron,det såg helt klart suspekt ut. Så kom vi till förrätten jag tog laxen och de andra tog svampsoppa,,,GIVETVIS valde jag fel..Laxen var absolut inget märkvärdig med något surdegsbröd med philadelphiaost ovanpå.
Huvudrätten bestod av sejfile med något mos till och fullt av ärtskott, den var sådär.
Efterrätten bestod av Creme Caramel med någon äpplesorbet ovanpå som serverades i en burk. Den var faktiskt ganska god.
Till måltiden dracks det vin och vi pratade om allt mellan himmel och jord..Det var riktigt trevligt.
Så efter en god natts sömn bestämde jag och en kollega att vi går och gymmar först, vilket vi gjorde. 30 minuter på crosstrainern och en dusch så var man redo för hotellfrukost.
Jag brukar synda grovt när det gäller hotellfrukost, bacon, prinskorv, pannkakor och grädde. Så avslutar jag med kaffe och frallor med ost och marmelad..Himla tur jag gymmade först...
Här bytte vi om,(någon med kikare kunde ha mycket kul).
En stor bassäng var gjord med olika slags massagestrålar för rygg och fötter, någon masserade hela kroppen. En special stråle masserade magen, vilket innebar ett stort blås mot magen.(Kände man på magen då var man dösmal)
En bassäng var jättevarm och skön och där skulle man visst vara tyst, vilket jag inte uppmärksammade så jag babblade på lite tills en kollega viskade i mitt öra..
Jag kan verkligen rekommendera detta stället, fast jag skulle vilja ha mer tid, ljusterapi-rummet och avslappningsgungorna hann vi inte med.
För halv två skulle vi äta Spalunch innan det var dags för hemfärd.
Den bestod utav Röding och palsternacksmos och syrade grönsaker och ärtskott igen..Men mycket gott var det, det blev mycket fisk i helgen så NU måste jag blivit smart..
Ha det gott

måndag 26 november 2012

Mons Kallentoft - Vattenänglar - Ljudbok

Kriminalinspektör Malin Fors är våldsrotelns stjärna. Envis och skicklig, intuitiv och intelligent. Besatt. Ständigt på flykt från sig själv, uppslukad av arbete.
En septemberonsdag kallas hon till en villa i ett av Linköpings finare områden. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen och ett intensivt sökande inleds. Är flickan vid liv och har förts bort? Eller har hon försökt rymma från mördaren och drunknat i Stångån?

Medan tunga regnmoln vakar över staden dras Malin Fors och hennes kolleger in i ett fall där gränserna har blivit otydliga. Mellan döda och levande, mellan gott och ont. Utredningen tvingar henne att konfrontera sina egna demoner, och begäret att låta alkoholen sudda ut verkligheten är starkare än någonsin. Men hon vet att hon inte får ge upp. Hon kan inte svika Ella. Hon måste hitta henne och den som dödade hennes föräldrar. Kopierat ur Bokus

Detta var första boken i en serie om fyra som ska handla om elementen. Vatten, luft, eld och jord fast det var mest i titeln tycker jag, det var inte så att det återkom i boken.
Till en början var boken  väldigt seg med mycket drömmande, och tankar från de döda. Jag var på väg att ge upp flera gånger och tänkte vad är det här?, det kändes väldigt flummigt. Tack och lov gav jag inte upp och efter ett tag blev boken riktigt bra, konstigt nog blev den bättre nästan samtidigt som det gick mycket sämre för Malin privat. Så till slut blev det ett hyfsat betyg och jag kan tänka mig läsa nästa bok.
Uppläsaren Torsten Wahlund tycker jag gör boken rättvisa med sin mörka mystiska röst. BETYG:


Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Malin Fors (del 6)
Inläsare: Torsten Wahlund
Utg.datum: 2012-08-13
Förlag: Bonnier Audio
Dimensioner: 125 x 140 x 5 mm
Vikt: 60 g
SAB: 839.738,Hc/LC
ISBN: 9789173486491

söndag 25 november 2012

Bokönskelista


Fantomsmärta av Thomas Enger

 
Den nya GI-metoden av Ulrika Davidsson och Ola Lauritszon 
Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman- Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter
Cecilia Helle-Glysas öga
Julie Otsuka-Vi kom över havet
 
Rudolf Vrba-Flykten
 Assar Andersson-Flickan i fönstret
Robert Goolrick-Trogen hustru sökes
Nu får tomten kolla var han har i sin säck, kanske får jag någon bok. Jag hoppas mycket på matböckerna