lördag 26 september 2009

Sval och snabbgjord pastasallad


Ingredienser:
4 dl, 280 g penne, fullkorn
100 g mozzarella, max 10%
1 romansalladshuvud
400 g tomater, gärna cocktail
2 rödlökar
10 cm gurka
1 tsk vitlök, hackad
2 tsk balsamicovinäger
2 tsk olivolja
1 dl basilikablad

Gör så här: Koka pastan enl förp och låt den svalna. Skär löken i tunna skivor som får ligga i kallt vatten några minuter, låt dem sedan rinna av. Strimla salladen, tärna gurka och tomat samt dela osten i mindre bitar. Vispa samman en dressing av olja, vitlök och vinäger. Blanda samman allt i en stor skål och avsluta med basilika, svartpeppar och salt. Tips! Mozzarellan kan bytas ut mot fetaost.Hämtat ur lokaltidningen

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar