söndag 11 oktober 2009

Söndag 11/10


Så var det då dax för Bokcirkelns träff, denna gången inkluderade dessutom en övernattning vid kusten.Då en av bokcirkelns medlemmar köpt hus därnere och ett jättefint hus dessutom.
Vi var fyra härifrån som åkte ner(två var ju redan på plats och en kunde tyvärr ej komma), jag körde och efter cirka en timme var vi nere.
Vi var extremt kaffesugen så det fick bli en kopp innan vi tog en promenad vid havet.Alltså vilken känsla att bara titta ut på havet och promenera längs stranden.Underbart!!

Väl hemma i huset började vi vårt bokprat och till det ett glas vin.Det var E som började.Hon hade varit på bokmässan och köpt Ernst bok om julen, och hon tycker hans tips är helt fantastiska(ärligt talat är hon helt betuttad i honom).Hon tipsade också om Nattfåk av Johan Theorin och Resa genom ensamheten : svart blogg och det ljuva livet av Plura Jonsson.

L (som också är betuttad i Ernst) visade en bok av honom som hetter Ernstologi

Hans hemsida kanske vore något för er!!!

Hon hade dessutom läst Liza Marklunds bok - En plats i solen som hon tyckte var jättebra.
Jag tipsade om Linwood Barclay-Utan ett ord, Jag väljer livet av Sabine Dardenne och Snälla mamma sluta dricka av Britta Bergren Ericson, vilka jag alla bloggat om här.
Nu var det så dax för mat, det serverades en frasig paj med kyckling och till det en fräsch sallad, mycket gott.Till detta drack vi vin och lite vin till och sen var snacket i full gång. Så något mer bokprat blev det inte denna dag.

Jag kom i säng runt tvåtiden(alldeles för sent) och somnade ganska direkt faktiskt.

Dagen efter blev det en härlig frukost i den fina glasverandan, med ägg,youhurt,frallor och pålägg och givetvis kaffe.

Efter frukost fortsatte vi bokpratet, nu var det s tur (hon är INTE betuttad i Ernst), hon hade läst boken Gunillas man försvann av Gunilla Söderholm och Ulla-Lene Österholm.A tyckte boken var bra och läsvärd.

Så var det Le´s tur som hade läst en passande bok vars namn är Bokcirkeln bekännelser som är skriven av Elisbet Noble och Lisbet Holst och handlar om 5 kvinnor som då har en bokcirkel.Den var något jag faktiskt skulle vilja läsa, får väl ta en runda på bibloteket.

Efter bokpratet så var det tid för att plocka ihop sina saker och dra sig hemåt, ja vi tog en snabb runda till Ica Maxi också(vilken affär alltså, vilket utbud).

Jag är ganska trött nu så det blir tidigt sängående, tack alla bokcirkeltjejer för en kul helg
Ha det gott

Mia

1 kommentar :

  1. Det låter som om du haft en riktigt skön helg! Själv skrattade jag gott åt att det stod Underbart med röda bokstäver precis över boken om Ernst...

    SvaraRadera