lördag 26 december 2009

Lördag 26/12


Efter mycket möda och slit,(jag förstår inte varför man varje år får så mycket att göra på slutet), var det äntligen julafton. Barnen klädde vår "stora" gran dagen innan..Väldigt fin va?
Frukosten bestod av hembakta tekakor med lite holländsk jul-edamer på, mycket gott, bara en liten för jag ville inte bli för mätt.
På programmet var att först åka till mor och far,jag hade med mig bröd, skinka,köttbullar,jansson och prinskorv. Så vi fixade till ett mini julbord och mor hade kokat gröt som vi tog efteråt plus lite praliner. Så fick mor och far sina paket och "barnen".
Till mor hade jag köpt en leopardcardigan i grå toner, hon fryser hela tiden och till far Herman Lindqvist bok "Jean Bearnadotte", flickorna fick häftiga tofflor och sonen usb-minne.

Ni ser de alla på bilden här(ja far fastna inte på bild), där även min mors fina tavlor kommit med, dock målar hon inte längre,åldern tar väl ut sin rätt.När vi varit där en stund kom min syster och hennes "pojk", ja han är väl 23 år.Han studerar i Lund så man ses ju inte precis så ofta. Efteråt följde syrran med hem till mig och vi smaka på mandaringlöggen. Den var okey, men vanlig är bäst.

Så började väntan på julklappsutdelning, en del ville öppna direkt efter Kalle Anka men jag tyckte vi skulle äta först. Så vi spelade Skip-Boo och Stad och Land en stund.Så hjälptes vi alla med att ta fram maten, lite kall mat, typ lax,sill, olika sallader, pate m.m

Och det varma två jansson (en utan ansjovis) och rödkål,brunkål,köttbullar och prinskorv.
Jag började med det kalla och sillen(saknaden den lilla nubben dock) och när jag skulle ta det varma var jag redan mätt..
Efter maten var det så dax för julklappsutdelning, min son fick spel till sitt PS3 och kalsonger, min yngsta dotter spel till sitt Wii , mascara och sockor.Min äldsta dotter fick sin efterlängtade kamera och sockor.
Vad fick jag, jo mina barn och min föräldrar hade lagt ihop till följande Kristina Ohlssons bok "Askungar", Jessica Anderssons bok "När kalla nätter..." och Veronica von Schencks bok "Kretsen" och en paradiskartong. Jag blev helt överlycklig, precis de böcker jag helst ville ha.

Efter julklappsutdelning tittade jag och äldsta dottern på den klassiska julfilmen(tycker vi), Die Hard 1 . Visst är han cool..

Så det blev en bra julafton, god mat,mycket choklad, mycket glögg, fina julklappar och så avslutades det med en läckerbit.
Ha det bäst
Mia

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar