söndag 9 november 2014

En smakebit på söndag

Ja, förutom att jag gillar att läsa böcker, så tycker jag det är kul att laga mat. Tyvärr syns det också på midjemåttet men det är en annan historia. I fredags hade jag tjejträff med god mat som ni kan se i inlägget nedanför. 
När jag var på bokmässa i år köpte jag denna pocket.
I den står det vad för mat vi serverade och vilken musik vi lyssnade på och lite annat som hände till exempel på 1970-talet. Köksredskapen som var poppis då var konservöppnare, fonduegryta, melittabryggare och råsaftcentrifug.
Maträtter var bland annat Flygande Jakob, Hawaikassler och Falukorvsring i ugn.
Vi lyssnade till Bee Gees och drack San Francisco eller kanske Screw driver.
En fantastisk efterrätt som jag blev sjukt imponerad när jag fick första gången var;
Ja det var 1970-talet. Vad tror ni 2010-talets maträtt är?

38 kommentarer :

  1. Ble helt nostalgisk! Både mat og musikk ga gode, gamle vibrasjoner. Dette var nok et koselig selskap.

    SvaraRadera
  2. Ja, 70-talet känner jag igen :) Ett bra årtionde!

    SvaraRadera
  3. Roligt! Min man lagar fortfarande en egen variant av den där falukorvsringen åt sig. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det gör jag också, den är rätt god.

      Radera
  4. Tack för smakbiten!
    Ha en trevlig söndag, och njut av boken - på flera sätt! ;)

    SvaraRadera
  5. Den där boken har man allt sneglat på. Jätteskoj med mat i tidsperspektiv! 2010-talets maträtt kanske blir "pulled pork" - vem vet? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pulled pork är med på 2010 års mat,rätt gissat.

      Radera
  6. Glace au four minns jag :). Vilken skojig bok! Tack för smakbiten - den var smaskig.

    SvaraRadera
  7. Falukorv i ugn är ju supergott! Det måste jag göra i veckan. Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  8. Trots att jag verkligen inte gillar falukorv blev jag lite nostalgisk nu ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag gillar falukorv men man gör mer korv stroganoff på det än i ugn.

      Radera
  9. Jeg er så heldig at jeg har en mann som er veldig glad i å lage mat. Dessverre synes det på mitt midjemål og :-) Ønsker deg en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag har ingen gubbe så jag får laga själv, min son brukar laga ibland.

      Radera
  10. Åh vilken rolig bok :D känns som en bok som jag måste införskaffa :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är kul och recepten finns ju där

      Radera
  11. Jag misstänker att det anses vara lite mossig mat i denna bok, men många recept funkar bra än idag. Själv är jag väldigt svag för inkokta vaniljpäron med glass... ;) Tack för "smak"biten ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe ja jag tror det men en del är inte gott. Kolla in här http://denbrunamaten.se/

      Radera
  12. Vilken rolig bok. Själv tycker jag päron med after eight i ugn är riktigt gott. Men vad som kan tänkas bli 2010-talets mat är svårare. en cronut kanske? :) Tack för smakbiten! Ha en bra söndagskväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja päron med after eight är gott till glass men lite "ute" nu ska det vara pannacotta i skitsmå glas.

      Radera
  13. Kul bok :) Och bara för att du nämnde det, så blev jag riktigt sugen på Flygande Jakob.

    SvaraRadera
  14. Svar
    1. Ja men nästa gång får jag ta något seriöst.

      Radera
  15. Kul bok (även för oss som inte var med på den tiden :)) Tack för smakbiten :)

    SvaraRadera
  16. Tusen takk for fin smakebit:-) Ha en fin kveld:-)

    SvaraRadera
  17. Det här väcker minnen :) Glace au four och flygande Jacob var favoriter hos mig :)

    SvaraRadera
  18. Härlig bok! Rena rama nostalgi trippen. Tror att vi köpte in den på bibblan, måste nog ta och kolla lite i den. ;)

    SvaraRadera
  19. Åh nu blev jag hungrig trots att timmen är sen.....Falukorven lagade min mamma precis sådär som det beskrivs :) Tack för den goda smakbiten ;)

    SvaraRadera
  20. Tack för nostalgitrippen! ;-) Blev faktiskt riktigt sugen på falukorv nu ... :-)

    SvaraRadera
  21. Åh, det där är ju en sån där bok som jag skulle vara himla intresserad av!

    SvaraRadera