torsdag 24 maj 2018

Hett i hyllan #52

Torsdag och dags för lite Hett i hyllan, vill ni veta hur det går till gå in på Bokföring enligt Monika. 
Denna hittade jag i bokhyllan
En sen natt blir en kvinna överfallen i en park. Kvinnan råkar vara Liv Kaspi, en ung, lovande och vältränad polis, som slår förövaren sönder och samman. Och överfallet är inte det enda i Stockholmsområdet. Söder om innerstan härjar Gröna linjen-männen längs tunnelbanans hållplatser. Kvinnor på väg hem överfalls av maskerade män, de våldtas och misshandlas.

Liv tvingas ta ledigt i väntan på en internutredning. Det är då hon blir kontaktad av en anonym brevskrivare. Breven visar sig komma från en äldre och respektingivande dam vid namn Edith, en förmögen, pensionerad kriminalprofessor som samlar ett specialteam för att lösa fallet med Gröna linjen-männen. I teamet ingår även Aminah, en hacker med stor teknisk kunskap och Rickard, en fixare i den kriminella världen, en man som med lika delar karisma och kontakter kan ordna fram i stort sett vad som helst.

Jakten på Gröna linjen-männen leder till så väl Paris som Los Angeles, och på vägen förstår Liv att Edith har högst personliga motiv för att fånga förövarna. Våldet i överfallen eskalerar och teamet inser att de jobbar mot klockan. Längs med resans gång blir också de jagade medvetna att Ediths team är dem på spåren. Det leder till en brutal uppgörelse, där Liv tvingas använda all sin styrka och skicklighet för att överleva.

Spåren vi lämnar efter oss är en kriminalroman som tar upp det högaktuella ämnet hur synliga vi är på nätet, och vad följderna av spåren vi lämnar efter oss kan bli. Detta är den första boken i serien om Erlagruppen.
Jag vet att många tokgillat denna serie så jag får se om jag får lite mer tid i sommar.

3 kommentarer :

  1. Den har jag också oläst. Vi får ta och skärpa till oss :)

    SvaraRadera
  2. Den har jag läst, hela serien är jättebra!

    SvaraRadera