4 personer
1/2 kg blandfärs
1 1/2 msk aromatkrydda
färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
kinesisk soja
Örtagårdskrydda Gör så här:
1. Blanda färsen med aromatkrydda och rulla ihop till längder, ungefär som en fläskfilé.
2. Lägg i plastpåse och lägg in i frysen och låt stå ca 4-5 timmar.
3. Skär upp dem halvfrusna "filén" i 1 cm-tjocka skivor och stek dem i en stekpanna.
4. Lägg över de färsigstekta skivorna i en ugnssäker form.
5. Fräs champinjonerna och lägg dem över köttet i formen. Krydda med Örtagårdskryddan.
6. Blanda 3 dl grädde, 2 dl créme fraiche och kinesisk soja och häll det över köttet.
7. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med ris och en sallad. Det smakar som riktigt fläskfilé.
1/2 kg blandfärs
1 1/2 msk aromatkrydda
färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
kinesisk soja
Örtagårdskrydda Gör så här:
1. Blanda färsen med aromatkrydda och rulla ihop till längder, ungefär som en fläskfilé.
2. Lägg i plastpåse och lägg in i frysen och låt stå ca 4-5 timmar.
3. Skär upp dem halvfrusna "filén" i 1 cm-tjocka skivor och stek dem i en stekpanna.
4. Lägg över de färsigstekta skivorna i en ugnssäker form.
5. Fräs champinjonerna och lägg dem över köttet i formen. Krydda med Örtagårdskryddan.
6. Blanda 3 dl grädde, 2 dl créme fraiche och kinesisk soja och häll det över köttet.
7. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med ris och en sallad. Det smakar som riktigt fläskfilé.
Receptet hämtat ur http://www.hemmetsjournal.se/hj/Recipe.aspx?id=5605&RecipeID=2322
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar