Grön skön förrättssallad
Ingredienser – 6 personer som förrätt
| fin grön sallad  1 tärnat äpple 1/2 skalad, skivad och urkärnad gurka ett par körsbärstomater  |  1 dl rostade hackade valnötter  hyvlad västerbottenost olivolja och lite sherryvinäger lite salt och peppar  |  
Gör så här
- Skölj salladen och låt den torka till ordentligt.
 - Rosta valnötterna och skala och tärna äpplet.
 - Blanda sallad, gurka, tomater, äpplen och valnötter i en stor bunke. Rör i lite olivolja och vinäger, salta, peppra och blanda runt det hela. Lägg upp på ett fint serveringsfat och hyvla över västerbottenost.
 

Indonesisk kryddkyckling (4 personer)
4-5 kycklingfiléer
1 liten purjolök
2 medelstora gula lökar
1 äpple
3 msk margarin
1 msk curry
½ tsk ingefära
½ tsk paprika
½ tsk cayennepeppar
½ tsk vitlökspulver
3/4 dl sötmandel (här tog jag flagad mandel till maten istället)
4 dl buljong
½ dl kinesisk soya
½ msk rödvinsvinäger
Hacka lök och äpple.Skålla och hacka mandeln grovt.Fräs först lök och purjo i litet fett och tillsätt sedan frukten.Krydda och späd med buljong, soya och vinäger. Låt såsen småkoka i 10 minuter. Bryn under tiden den skivade kycklingfiléen.Lägg ner köttet och mandeln i såsen och koka färdigt. Servera grytan med kokt ris, stekta äppelklyftor och bananskivor, kokos, hackad mandel och olika såser samt kryddor såsom chutney, curry, paprika och soya i små skålar.
Jag tog mer kryddor i och tillsatte grädde.

Sötsur gurksallad För 4 personer.
     En god  sallad som passar bra till ex fiskrätter    
              Ingredienser          1/2 dl gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk socker
1 gurka
Salt
Peppar
           
           1 msk vitvinsvinäger
2 tsk socker
1 gurka
Salt
Peppar
Gör så här
       Blanda gräddfil, vitvinsvinäger och socker.
Skär gurka i stavar. Rör ner dem i gräddfilen.
Krydda med salt och peppar.
                  Skär gurka i stavar. Rör ner dem i gräddfilen.
Krydda med salt och peppar.
Stekta bananer med limesås
För 4 personer.     Indonesisk smakupplevelse på denna banandessert.    
                  Ingredienser
3-4 bananer2 msk smör
½ tsk kardemumma
2 msk honung
Sås:
1 dl Kelda mellangrädde
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk honung
1 msk saft av pressad citron
Gör så här
       Sätt ugnen på 250ºC.
Lägg smöret, kardemumman och honungen i en ugnssäker form. Låt formen stå i ugnen tills smöret smälter.
Skala och dela bananerna. Lägg dem i formen och pensla runt om smöret. Stek i ugnen ca 10 minuter.
Vispa grädden och rör i yoghurt, honung och limesaft. Servera bananerna med såsen.
                 Lägg smöret, kardemumman och honungen i en ugnssäker form. Låt formen stå i ugnen tills smöret smälter.
Skala och dela bananerna. Lägg dem i formen och pensla runt om smöret. Stek i ugnen ca 10 minuter.
Vispa grädden och rör i yoghurt, honung och limesaft. Servera bananerna med såsen.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar