Sidor

måndag 29 juli 2013

Tematrio - Historiskt

Lyrans Noblesser har med tanke på att det pratas mycket om den kommande stora historiska romanen Wolf Hall på bloggar runt om (va??.jaså..) bestämt att det blir historiskt.
Jag har precis läst ut del 4 i Bricken-serien av Vibeke Olson, en helt fantastisk serie om livet i Sverige, speciellt sågverken Sundsvall i slutet av 1800- talet.
Jag hoppas ingen missat Elisabet Nemert´s romaner de är oerhört fängslande.
Så en historisk deckare som utspelar sig i 1930-talets London. Det finns tre översatta till svenska, varför det inte blivit fler vet jag inte. Det var riktigt bra deckare, vill man läsa fortsättningen får det bli på engelska.
Snygga omslag är det i alla fall.
Ha en skön måndag

8 kommentarer:

 1. Jag har inte läst någon av dessa, men vet ju att Vibeke Olsson är poppis. Det kanske vore något att skriva upp på läs-listan...

  SvaraRadera
 2. Får nog kolla upp Bricken, har tyckt om Vibekes andra böcker. Deckarserien låter också intressant (och nedersta omslaget är så snyggt!).

  SvaraRadera
 3. Böckerna om Bricken är bra. Läst de tre första, väntar på att Amerikauret ska komma ut i pocket.

  SvaraRadera
 4. Inga böcker som jag har läst, men hon Nemert poppar ju upp titt som tätt. Tack för tipsen :)

  SvaraRadera
 5. Tack för tipsen. Jag försökte läsa en bok om Bricken, den utspelar sig ju bara några km söder om där jag bor, men jag tyckte den var så ohyggligt tråkig så jag gav upp...

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon av dessa. Maisie Dobbs har jag i bokhyllan bland mina olästa. Hoppas hinna läsa den under hösten.

  SvaraRadera
 7. Vibeke Olsson dyker upp lite här och var, börjar bli lite nyfiken på hennes böcker. Jag är lite svag för Maisie Dobbs-deckarna, har läst de första fem och den sjätte ligger i läshögen.:)

  SvaraRadera
 8. Inte läst någon av dessa men Maisie Dobbs låter ju intressant.

  SvaraRadera