Sidor

fredag 27 december 2013

Dan T Sehlberg - Mona - Ljudbok

Hanna Söderqvist, en ung och tidigare helt frisk kvinna, hamnar oförklarligt i koma efter en tid av hög feber och fasansfulla hallucinationer. Det liknar en virusinfektion, men kan hon verkligen vara smittad av det datavirus som samtidigt hotar att slå ut Israels och hela västvärldens banksystem?
Eric Söderqvist, forskare vid KTH i Stockholm, var på gränsen till ett genombrott för sin banbrytande uppfinning, Mind surf, ett tredimensionellt internet som kontrolleras med tankekraft och som visas direkt i människans hjärna. Den första person han prövade systemet på var hustrun, Hanna. Hans samvetskval är mördande. Datorvirusets skapare är den ende som kan ha ett antivirus. Trots att läkare och vänner försöker stoppa honom så ger sig Eric ut på en desperat och livsfarlig jakt med Mossad, Hizbollah och FBI i hälarna. Men medan Eric jagar upplysningar i Frankrike, Israel och Gaza avlider en smittad person i Stockholm och Hanna blir allt sjukare.
Samir Mustaf, libanes och tidigare datorvirusexpert vid MIT i Cambridge, är mannen bakom Mona, det mest sofistikerade viruset någonsin. En israelisk klusterbomb utplånade hans familj och lämnade honom ensam med en ohygglig sorg och bitterhet - något som Hizbollah och al-Qaida inte tvekar att utnyttja för sina egna syften.
Men under det att Eric jagar Samir, och etablerar kontakt med världens kanske mest eftersökta terrorister, jagas han själv av Rachel Papo, en Mossadagent med många mord på sin meritlista. Hon är en attraktiv men komplicerad kvinna som till sin egen förvåning känner sig attraherad av Eric. Vilken sida ska hon välja?
Hämtat från Bokus

En riktigt bra deckare med en något annorlunda intrig, men bra fart och fläkt. I början var det lite svårt att hänga med alla konstiga namn och olika platser. Som den datafreak jag är köpte jag också handlingen rakt av. Jag tyckte boken hade flera olika ingredienser, spänning, romantik och intressanta karaktärer.Kommer med glädje läsa fortsättningen. BETYG 4
Längd: 14T 26M 
Språk: Svenska 
Kategori: Deckare 
Förlag: Storyside 
Utgiven: 201312
ISBN: 9789170369346

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar