Sidor

torsdag 10 december 2015

Julkalenderbloggstafetten Lucka 10

Ni följer väl Julkalenderbloggstafetten som Sofies bokblogg  håller i, tyvärr har jag varit lite dålig själv att kolla in alla. Tack och lov brukar Sofie göra en veckosammanfattning om man missat något.
Idag har turen kommit till mig.
Det är många deckare idag som är serier där man får följa personerna genom flera böcker så även denna. 
Detta är den sjunde boken i serien om Ruth Galloway och denna var riktigt spännande.
Jag har läst alla böcker i serien och gillat dem allihopa, kanske inte alla varit lika bra men det har ändå varit kul att följa Ruth och hennes lite udda vänner samt hennes relation till Kommissarie Harry Nelson.
Ruth och Harry har ett barn , men mer om det får ni läsa i de första böckerna. Deras förhållande är också lite komplicerat skulle man kunna säga. 
För alla som inte gillar deckare kanske på grund av mycket våld och blod är detta serien för er, här finns knappt något blod alls. Nej mest är det torra ben för Ruth är nämligen rättsarkeolog.
Läs serien den är riktigt bra, det blev visst en serie istället för en bok.
Igår var det Gabrielle P. Kjeilen som bloggade om Tjurnatten och imorgon är det Västmanländskans bokblogg

8 kommentarer:

  1. Serier är mysiga om man hittar den rätta.

    SvaraRadera
  2. Jag har läst en av hennes böcker - någonstans mitt i serien, dessutom! - och håller helt med dig om att detta är en trevlig deckare där man slipper blod, våld, skräck och äckligheter. Litegrann som Kittyböckerna fast för vuxna, tänkte jag :-)

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt fina boktips!
    Även om Sofie sammanfattar så är det så kul med besök. Det är det som gör detta med denna julkalender så roligt. Det är riktigt njutbart att titta in hos andra för att se hur de har det /kram

    SvaraRadera
  4. jag gillar Ruth Galloway, men jag håller med om att böckerna är av varierande kvalitet.

    SvaraRadera
  5. Jag tror det är just det där med blod och våld som gör att jag håller mig borta från deckare. Annars gillar jag spänningen och utredningen, kanske ska jag testa denna serie?
    Tack för ditt inlägg!:)
    (och vilken fin headerbild du har!)

    SvaraRadera