Till recepten i den här boken har Lena Söderström hämtat inspiration både från den klassiska amerikanska hamburgaren, och från det färgstarka texmexköket med rötter i Texas och på den amerikanska sydvästkusten på gränsen mellan USA och Mexiko. Där äter man ofta maten helt opretentiöst på plasttallrikar och utan bestick, men man snålar aldrig med smakerna eller på kvaliteten.
Här hittar man maffiga, saftiga burgare, kryddiga kött-, fisk-, kyckling- och vegotacos, wraps och quesadillas, heta och fruktiga salsor, kryddiga röror med färska örter, matiga bönröror med chili och massor av fräscht doftande mynta och koriander. Hämtat från Bokus
Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ?
Jag köpte den på bokrea i år.
Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?
Jättefin kokbok med fina bilder, snygg layout.
Vad gillade du med boken?
Jag tyckte den var väldigt inspirerande, är lite trött på vanliga tacos men däremot inte texmex.
Skulle du vilja läsa mer av författaren?
Hon har många andra fina kokböcker, så gärna.
Sammanfattning.
Det är mycket hamburgare i början, men sedan kommer recept på både enchiladas och burrito. Så är det många bra tillbehörsrecept. Jättefin kokbok som passar perfekt att använda när man har torka på fredagsmysmat.
Vad ger du boken för betyg?
BETYG 4+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 127
Utg.datum: 2013-08-26
Upplaga: 1
Förlag: Bokförlaget Semic
Medarbetare: Sundberg, Monica (form) / Hildén Smith, Eva (foto)
Dimensioner: 265 x 200 x 15 mm
Vikt: 658 g
SAB: Qcaak,641.691
ISBN: 9789155259976
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar