Sidor

lördag 9 mars 2019

Mia Clase och Lina Nertby Aurell - Food Pharmacy

Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).Här är kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta. Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott. Här finns måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie?Det här är ingen diet utan hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om - ät mycket grönsaker och skippa sockret! Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn. Hämtat från Bokus

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

På grund av mina sjukdomar försöker jag hitta böcker om man på något vis kan ändra i kosten för att må bättre. Så jag e-lånade denna på bibblan, kanske ska jag läsa bok 1 med

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Jättefin layout

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Lättfattligt.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej

Vad gillade du med boken?


Jag gillade boken och tror lite på att man kan förändra en del med kostens hjälp. Det är dock lite dåligt forskat på området tycket jag och åsikterna går isär. Men helt klart för många är att man ska undvika pasta, vitt socker och vetemjöl.Däremot undrar jag om man verkligen ska äta laktos och glutenfri kost när man inte är allergisk. 🤔
Jag tror att man ska vara lite open minded när det gäller kost, våga testa nya saker, t.ex vegetariskt.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


Det blir en del konstiga saker man måste köpa in och inte alltid lätt att få tag i.


Vad kunde gjort boken bättre?

Nej, det vet jag inte.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Ja, varför inte, de har en blogg också. Food Pharmacy där man säkert kan hämta ett recept eller två. Jag funderar på att läsa del 1.

Sammanfattning.


Jättebra bok om att äta antiinflammatorisk mat där man kan få lite tips och även ett och annat recept. Jag ska i alla fall testa ett och annat recept och stärka immunförsvaret låter toppen tycker jag. Bra layout.

Vad ger du boken för betyg?


BETYG 4
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 160
Utgivningsdatum 2017-08-15
Förlag Bonnier Fakta
Medarbetare Lindelöw, Anna (form) / Ekblom, Ulrika (foto)
Dimensioner 245 x 175 x 20 mm
Vikt 630 g
SAB Qcabb
ISBN 9789174246827
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar