Sidor

onsdag 19 juni 2019

Nyfiken på

Jag är nyfiken och speciellt nyfiken på böcker, då gärna sådan som är roliga.
På nätterna får man som AT-läkare ansvaret för samtliga patienter på sjukhuset. Man styr skutan på egen hand. En skuta som är helt enorm, och står i lågor, och som man inte fått några egentliga instruktioner om hur man seglar. 

När Adam Kay som nybakad läkare tillträder sin AT-tjänst i London börjar ett minst sagt utmanade yrkesliv. 97-timmarsveckor, beslut på liv och död, en ständig ström av kroppsvätskor och sämre betalt än parkeringsmätaren utanför sjukhuset. Det här kommer att göra ont består av hans dagboksanteckningar hisnande bakom-kulisserna-vittnesmål som får läsare att ömsom skratta, ömsom gråta. Här finns hysteriskt roliga reflektioner, märkliga patientfall, hjärtskärande öden och oroväckande många främmande föremål på fel ställen.

Boken är också ett nödrop inifrån ett krisande sjukvårdssystem, och en gripande skildring av ett läkarliv som en dag blir för mycket.

Adam Kay är en brittisk före detta läkare. Han är i dag verksam som stå-upp-komiker och författare.
Vad tror ni?

2 kommentarer:

  1. Den här vill jag verkligen läsa. Tror den kan vara rolig men ändå väldigt intressant och ge en bra bild av sjukvården där.

    SvaraRadera
  2. Den blev jag nyfiken på. Tack för tipset!

    SvaraRadera