Sidor

söndag 26 juli 2009

Ann Cleeves - Rött stoft


Den tredje, fristående delen i Shetlandskvartetten. Det är tidig vår och en klaustrofobisk dimma sveper in över Whalsey, en av de mindre, avsides belägna Shetlandsöarna. När en ung arkeolog upptäcker kvarlevor från en människa blir öborna förbryllade. Är det ett fornfynd eller något mer samtida? Kort därefter skjuts en äldre kvinna till döds i enmystisk olycka och polisen Jimmy Perez kallas dit av kvinnans sonson Sandy Wilson, kollega till Perez. Varför hade Mima Wilson reagerat så märkligt på det arkeologiska fyndet?
När Perez inleder sin undersökning bland lokalbefolkningen finner han två familjer som sedan generationer legat i strid med varandra och vars avund, snikenhet och förbittring delat samhället i två läger. Så inträffar ytterligare ett dödsfall... Hämtat ur Bokus.

Dessa böckerna är lite annorlunda än andra deckare, ibland kan inledningen till själv mordet vara ganska lång. Och miljön är också annorlunda. Denna var kanske inte lika spännande som "Vita nätter" men helt klart godkänt och jag ser framemot fyran..BETYG: 4

Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (260.6 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Katarina Ewerlöf
Utg.datum: 2012-05-18
Förlag: Bonnier Audio
Översättare: Jan Järnebrand

ISBN: 9789173483773

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar