4 pers
1 st kyckling
4 st röd lök(ar)
2 krm svartpeppar, krossad
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk curry
1 krm kardemumma
1 krm koriander
1 dl tomatpuré
1 tsk pressad citron
1 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
3 dl vatten
Tillbehör
3 dl ris
1 st banan(er)
0,5 st gurka
4 msk kokosflingor
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter.
2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. ta bort skinnet.
3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten.
4. Koka upp och koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.
5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos och gärna en grönsallad.
1 st kyckling
4 st röd lök(ar)
2 krm svartpeppar, krossad
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk curry
1 krm kardemumma
1 krm koriander
1 dl tomatpuré
1 tsk pressad citron
1 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
3 dl vatten
Tillbehör
3 dl ris
1 st banan(er)
0,5 st gurka
4 msk kokosflingor
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter.
2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. ta bort skinnet.
3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten.
4. Koka upp och koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.
5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos och gärna en grönsallad.
Jag skvätte i lite grädde också.
Receptet hämtat ur http://www.tasteline.com/Recept/afrikansk_kycklinggryta
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar