söndag 13 juni 2010

Julia Franck - Hjärtats blinda fläckar - Bokcirkelbok 6


Helene släpar sig mellan lägenheten där lille sonen Peter väntar och arbetet på sjukhuset där antalet skadade hela tiden växer. Sjukhusledningen frågar allt oftare efter hennes identitetshandlingar. Helene har lyckats hemlighålla sitt judiska ursprung men till slut blir situationen ohållbar och hon packar en väska för att fly till väst tillsammans med Peter. På tågstationen lämnar Helene sin son på en bänk och försvinner.
Detta är inledningen på ett storslaget och drabbande familjeepos om Helene och hennes syster Marthas liv, deras uppväxt under första världskriget och deras unga vuxenliv i Berlins dekadenta 20-tal liksom kampen för överlevnad under andra världskriget. Hur livets grymhet ibland överskuggar kärleken. Kopierat ur Bokus

När jag gick med i bokcirkeln, var min ambition att läsa alla böcker. Men här gick det bara inte, jag kom till sidan 95 och på måndag ska jag lämna boken vidare. Jag tyckte det var tuggigt och inget driv i boken.Rent ut sagt tråkig.Kanske om jag kommit längre in att det blivit mer intressant.BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar