torsdag 15 juli 2010

Mons Kallentoft - Vårlik - Ljudbok


Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på uteserveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Men plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion, och Linköping kommer aldrig att bli sig likt igen.

Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista i Uppståndelsens kapell och försöker känna någonting. Så bryter ett lågt muller tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Glassplitter. Krossade blommor och utspridda grönsaker. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövande tystnaden. Kopierat ur Bokus
Jag har läst de tre första böckerna i serien om Malin Fors och jag har tyckt de var jättebra.Tyckte om hennes knäppa tankar ibland och att hon inte var perfekt, man kände för henne. Denna fjärde bok lyckas Mons Kallentoft inte så bra,,lite för mycket flaxande i det blå.Samt känns det ganska overklig, med odjur och allt.

Och så raskar det på som sjutton i sista kapitlet.BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar