måndag 5 december 2011

Camilla Läckberg-Änglamakerskan


Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?Kopierat ur Bokus

Oj vad lång tid det tagit att läsa denna bok, minst tre månader. Beror det på att den är dålig? Nej snarare att jag varit alldeles för stressad och trött. Jag har läst några sidor varje kväll och knappt det ibland.Ibland har det gått en vecka mellan läsningarna. Jag tycker boken är riktigt bra, genomtänkt handling även om den inte var jättespännande.Fast trovärdigheten,,får verkligen hustrun följa med sin gubbe ut på uppdrag. Tror knappast Camilla följer med Martin ut på uppdrag..BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar