onsdag 20 februari 2013

Roger Moore - Mitt namn är Moore - Roger Moore - Pocket

En av de största filmstjärnorna, en levande legend, berättar om sitt spännande liv med öppenhet, charm och humor.

Som själva sinnebilden för en engelsk gentleman - elegant, stilig och alltid med ett småleende på läpparna - har han gestaltat en mängd oförglömliga roller på bio, tv och på scen. Simon Templar i klassiska Helgonet; Lord Brett Sinclair i Snobbar som jobbar och inte minst; James Bond i sju filmer som fortfarande ständigt visas världen över.
Nu berättar han för första gången om hur det har varit att spela några av de mest kända rollerna som finns - och att spela mot några av de mest kända stjärnorna. Vi möter honom under hans uppväxt i England, vid evakueringen under andra världskriget, och senare i hans olika giftermål och rollen som pappa innan han slutligen finner sitt livs kärlek med svenska Christina, hans nuvarande hustru. Han skriver också om sin prostatacancer, som han nu är helt frisk från, och om sitt omfattande arbete som UNICEF-ambassadör.
I sitt långa yrkesliv har han träffat en mängd kända skådespelare, som Elizabeth Taylor, Lana Turner och David Niven. Han delar generöst med sig av minnen från gårdagens och nutidens filmlegender som Michael Caine och Sean Connery. Resultatet är en uppriktig, humoristisk och charmig memoarbok. Kopierat ur Bokus

Jag lånade boken för, ja hör och häpna, nästan ett år sedan av en bokvän. Men det är heller ingen direkt sträckläsningsbok. Vi får följa Roger Moore i hans karriär som skådespelare, han jobbade t.om som stickmodell för att tjäna sitt levebröd. Och inte var det så fett med pengar till en början, levde på bönor och bröd. Vilket hade vissa effekter på hans mage.
Han skriver mycket om de olika projekt, om de olika filmerna, och det är oerhört mycket namn på regissörer, skådespelare och producenter. I början känner jag inte igen något, det är först när han berättar om Tv-serien Helgonet det blir lite bekant för mig.
Efter det berättar han om Snobbar som jobbar och skådespelarkollegan Tony Curtis. Men det är först när han kommer till Bond-filmerna jag tycker det är intressant. Han berättar om inspelningsplatserna och problem de haft, men också om de han spelat emot.
Emellanåt sticker han in lite om privat livet, men merparten av boken handlar om hans jobb och slutet handlar om hans engagemang i Unicef.
Är man ingen Bond fantast eller filmtokig, då är det här nog inte boken för dig.
BETYG 3.

3 kommentarer :

  1. Tack för tipset! Har nog sett det mesta inom film som Roger Moore gjort så denna bok skulle allt vara intressant att läsa!

    SvaraRadera