tisdag 15 mars 2016

Veckans utmaning: Kokböcker och middagsskildringar

Sålunda handlar tisdagens utmaning om just kokböcker. Du får två uppdrag.
  1. Finns det någon kokbok du älskar trots att du faktiskt inte använder den särskilt mycket?
  2. Det motsatta då, vilken kokbok är den mest nerkladdade och använda i bokhyllan där hemma?
Bonusuppdrag: Har du någon favoritskildring på film eller i litteraturen av just mat? Berätta gärna!
1. Buffé använder jag nästan bara när jag ska göra den krämiga pastasalladen med kyckling.
2. Vår kokbok, den är småskitig och kladdad i.
Min favoritskildring av mat

är denna lilla råtta, visst är han underbar.

10 kommentarer :

  1. Vår kokbok är den mest använda hos mig också!

    SvaraRadera
  2. Haha, de där standardverken som Vår kokbok är nog rätt smutsiga överlag. Och vet du, jag har också Buffé! Gillar upplägget med många recept på varje sida.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är många bra säkert men jag har inte använt den så mycket

      Radera
  3. Vår kokbok har jag ett riktigt gammalt exemplar av. Den är från 1961 och ägts av mormor.

    SvaraRadera
  4. Det där receptet på pastasalladen snor jag :) Ratatouille är en fantastiskt bra film :)

    SvaraRadera