torsdag 25 januari 2024

Helgfråga v. 4

 Då var det torsdag igen och som alltid tid för en liten Helgfråga. Till helgen ska jag först på AW på fredag och på lördag ska vi till biblioteket för en liten föreställning.
Fullt ös alltså men först måste jag bli fri från den förbaskade hostan.

Den 27/1 är det Förintelsens minnesdag. 
Har du något tips om en bra bok som om andra världskriget?
Jag tycker denna bok var så enormt bra och jag känner nog att jag skulle vilja läsa om den snart. För nu när jag skulle skriva om vad den handlar om kommer jag knappt ihåg.
Det där med minnet alltså.
Handling;
En höstkväll 1993 står Hedwig Johansson i fönstret och hör skinnhuvudena skandera nedanför på gatan: Sieg Heil! Sieg Heil! Återigen hör hon de röster som för mer än femtio år sedan skrek detsamma, men då på en gata i Mainz i Tyskland. Hedwig förstår att nu är tidpunkten inne att berätta den historia hon så länge burit på, nu när det finns röster som dagligen påminner henne om den tragedi hon bevittnade på så nära håll.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

8 kommentarer :

  1. Fröken Christina27 januari 2024 kl. 08:41

    Jag tycker också mycket om den boken.

    SvaraRadera
  2. Molnfri bombnatt gillade jag också väldigt mycket!

    SvaraRadera
  3. Ja, på 90-talet var det "skinnhuvudena" som stod för judehatet, och nu när antisemitism återigen blossar upp över hela världen så är det grupper av invandrare som bär fram detta vidriga hat. Varken det förra eller det nuvarande borde accepteras.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inget sådant borde accepteras. Alla människor är lika värda

      Radera