Denna har jag redan läst;
Sidor
- Startsida
- Lästa böcker 2025
- Lästa böcker 2024
- Lästa böcker 2023
- Lästa böcker 2022
- Lästa böcker 2021
- Lästa böcker 2020
- Lästa böcker 2019
- Lästa böcker 2018
- Lästa böcker 2017
- Lästa böcker 2016
- Lästa böcker 2015
- Lästa böcker 2014
- Lästa böcker 2013
- Lästa böcker 2012
- Lästa böcker 2011
- Lästa böcker 2010
- Lästa böcker 2009
- Lästa böcker 2008
- Böcker jag tyckt till om
- Helgfrågan 2024
- Min önskelista
- Bokserier
onsdag 10 februari 2010
måndag 8 februari 2010
Måndagen 8/2

Jag kämpade som attan förra veckan med mitt stegande, mest cyklade jag, men en hel del gick jag i snömodd också. Har säkert nämt att jag är med i en stegtävling här på nätet..
Tror ni jag vann,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nej blev besegrad på målsnöret med futtiga 7000 steg..
Men jag kom upp i hela 106.830 steg förra veckan..
Bara att ta nya tag,,,idag har jag gått en halvtimme och cyklat i nästan en timme, och givetvis gått mycket på jobbet..Över 20 000 steg...
Veckan som kommer gitarrkurs, föräldramöte om Italienutbyte och lite annat..
Må så gott
Mia

Afrikansk kycklinggryta

4 pers
1 st kyckling
4 st röd lök(ar)
2 krm svartpeppar, krossad
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk curry
1 krm kardemumma
1 krm koriander
1 dl tomatpuré
1 tsk pressad citron
1 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
3 dl vatten
Tillbehör
3 dl ris
1 st banan(er)
0,5 st gurka
4 msk kokosflingor
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter.
2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. ta bort skinnet.
3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten.
4. Koka upp och koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.
5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos och gärna en grönsallad.
1 st kyckling
4 st röd lök(ar)
2 krm svartpeppar, krossad
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk curry
1 krm kardemumma
1 krm koriander
1 dl tomatpuré
1 tsk pressad citron
1 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
3 dl vatten
Tillbehör
3 dl ris
1 st banan(er)
0,5 st gurka
4 msk kokosflingor
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter.
2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. ta bort skinnet.
3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten.
4. Koka upp och koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.
5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos och gärna en grönsallad.
Jag skvätte i lite grädde också.
Receptet hämtat ur http://www.tasteline.com/Recept/afrikansk_kycklinggryta
Falsk fläskfilé med svamp

4 personer
1/2 kg blandfärs
1 1/2 msk aromatkrydda
färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
kinesisk soja
Örtagårdskrydda Gör så här:
1. Blanda färsen med aromatkrydda och rulla ihop till längder, ungefär som en fläskfilé.
2. Lägg i plastpåse och lägg in i frysen och låt stå ca 4-5 timmar.
3. Skär upp dem halvfrusna "filén" i 1 cm-tjocka skivor och stek dem i en stekpanna.
4. Lägg över de färsigstekta skivorna i en ugnssäker form.
5. Fräs champinjonerna och lägg dem över köttet i formen. Krydda med Örtagårdskryddan.
6. Blanda 3 dl grädde, 2 dl créme fraiche och kinesisk soja och häll det över köttet.
7. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med ris och en sallad. Det smakar som riktigt fläskfilé.
1/2 kg blandfärs
1 1/2 msk aromatkrydda
färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
kinesisk soja
Örtagårdskrydda Gör så här:
1. Blanda färsen med aromatkrydda och rulla ihop till längder, ungefär som en fläskfilé.
2. Lägg i plastpåse och lägg in i frysen och låt stå ca 4-5 timmar.
3. Skär upp dem halvfrusna "filén" i 1 cm-tjocka skivor och stek dem i en stekpanna.
4. Lägg över de färsigstekta skivorna i en ugnssäker form.
5. Fräs champinjonerna och lägg dem över köttet i formen. Krydda med Örtagårdskryddan.
6. Blanda 3 dl grädde, 2 dl créme fraiche och kinesisk soja och häll det över köttet.
7. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med ris och en sallad. Det smakar som riktigt fläskfilé.
Receptet hämtat ur http://www.hemmetsjournal.se/hj/Recipe.aspx?id=5605&RecipeID=2322
söndag 7 februari 2010
Söndagen 7/2

Idag har jag köpt panelgardiner till köket för 900 kronor...DYRT!!
Jag fick i Ellos-katalogen syn på så himla fina sommarlängder,lite häftigt mönster tyckte jag.
Så satte jag mig framför nätet och börja beställa..

Några linnen är ju aldrig fel...........

En skjorta är ju fräscht, till den åkte också två långa linnen ner och på samma sida fick jag se lite andra toppar,,bara 50 kronor.

En kofta är ju snyggt och och en liten t-shirt till det, sedan hittade jag en huvtopp..
Sista gången jag beställer gardiner på nätet,,
Ha en bra söndag
Mia
Skickar med en historia jag fick i mail;
En dag satt en liten flicka och tittade på medan hennes mamma diskade i kökshon. Hon upptäckte plötsligt att hennes mamma hade flera vita hårstrån som syntes väl som kontrast mot hennes bruna hår. Flickan såg på sin mamma och frågade nyfiket: "Varför är en del av ditt hår vitt, mamma?"
Hennes mamma svarade: "Tja, varje gång du gör något dåligt och får mig att gråta eller vara olycklig, så blir ett av mina hårstrån vitt."
Den lilla flickan tänkte en stund på detta och sa sedan: "Mamma, varför är mormors hår HELT vitt?"
Hennes mamma svarade: "Tja, varje gång du gör något dåligt och får mig att gråta eller vara olycklig, så blir ett av mina hårstrån vitt."
Den lilla flickan tänkte en stund på detta och sa sedan: "Mamma, varför är mormors hår HELT vitt?"
lördag 6 februari 2010
Fläskfilé och bacongryta

Jag har lånat bilden, eftersom jag glömde ta kort
Ingredienser:
500 g fläskfilé i bitar
2 paket bacon i bitar
200 g färska champinjoner
1 strimlad lök
1 burk creme fraiche
1 burk färskost vitlök
3 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
salt, peppar
Gör så här:
Bryn filé, bacon, champinjoner och lök.
Tillsätt creme fraiche, grädde och ost.
Smaka av med chilisås, salt och peppar.
Låt småputtra ca 10 minuter tills köttet är färdigt.
Kopierat från http://marianova.com/
Ingredienser:
500 g fläskfilé i bitar
2 paket bacon i bitar
200 g färska champinjoner
1 strimlad lök
1 burk creme fraiche
1 burk färskost vitlök
3 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
salt, peppar
Gör så här:
Bryn filé, bacon, champinjoner och lök.
Tillsätt creme fraiche, grädde och ost.
Smaka av med chilisås, salt och peppar.
Låt småputtra ca 10 minuter tills köttet är färdigt.
Kopierat från http://marianova.com/
onsdag 3 februari 2010
Onsdag 3/2

Det känns himla bra, GI-mat fungerar jättebra. Jag får mindre ont i magen än när jag äter kolhydrater, däremot har jag inte precis rasat i vikt.Nej det går sakta..väldigt sakta..
Nu har jag också fått lite ordning på motionen, idag blev det promenad till jobbet och sen en extra runda hem..
Så blev det en cykling framför teven, en halvtimme..
Nu vore det väl f*n om det inte händer något på vågen..
Ha det gott
Mia

måndag 1 februari 2010
Måndagen 1/2

Visst är det vackert med all snö, jättefint.Man kan gå ut i naturen och hitta massa fina vyer,(denna bild har jag hittat på nätet dock). Men det är fruktansvärt jobbigt att gå i snömassorna,dessutom är ju inte trottoarerna skottade så man får gå mitt i gatan. Och det med risk för att bli nermejad av en bilist. Men jag kämpar på vill ju ha mina steg,,idag över 9000 steg.
Kanske jag kan motionera bort de två chokladkakorna som råkade slinka ner i magen i helgen.
Imorgon måste jag dock ta bilen, ska hämta en ljudbok på biblioteket och så är det gitarrkurs.
Då blir det lite cykling framför tv,n..

Jag ska försöka gå till jobbet varje dag,om jag inte måste ta bilen,,gratis motion och steg. Man känner sig nästan orörlig när man fått på sig alla kläderna, men men,,jag kämpar på..
En kollega och jag har pratat om att gå på gymet,,men vi har inte kommit till skott riktigt.
Jag funderade också lite på att köpa gummibandsboken, för jag känner mig så stel.
Vad tror ni???
Ha en bra vecka och kämpa på
Mia
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)