Sidor
- Startsida
- Lästa böcker 2024
- Lästa böcker 2023
- Lästa böcker 2022
- Lästa böcker 2021
- Lästa böcker 2020
- Lästa böcker 2019
- Lästa böcker 2018
- Lästa böcker 2017
- Lästa böcker 2016
- Lästa böcker 2015
- Lästa böcker 2014
- Lästa böcker 2013
- Lästa böcker 2012
- Lästa böcker 2011
- Lästa böcker 2010
- Lästa böcker 2009
- Lästa böcker 2008
- Böcker jag tyckt till om
- Helgfrågan 2024
- Min önskelista
- Bokserier
måndag 8 mars 2010
Mias Youghurtbröd
1 liter vetemjöl
8 dl dinkelmjöl fullkorn
1 liter youghurt/filmjölk
2 dl russin
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 dl lingon
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
Blanda samman ingredienser i en stor bunke.Häll upp degen i smorda brödbaksformar.
Grädda längst ner i ca 2 timmar på 150 gradet.
Istället för solrosfrö och pumpafrö, har jag ibland en rest på musli, eller valnötter.
Lycka till
Mia
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
En variant på den där monsterlimpan eller vad den brukar kallas. Visst är det ett gott bröd! Fast jag brukar inte ha i den där sirapen alls, tycker du inte att det blir sött?
SvaraRaderaUrsprunget till detta recept kommer från Halmstads mejeri Wapnö, men sen har jag exprimenterat lite.Ibland har jag
SvaraRadera1 dl honung istället för sirap och ökar youghurtmängden med 1 dl, det kan man göra efter tycke och smak.
Jag tycker bättre om mindre sirap, annars blir den väl söt.
Mia
Tack! Dinkel gillar jag!
SvaraRadera