torsdag 15 juli 2010

David Benioff - Tjuvarnas stad - Bokcirkelbok 7


Det är vintern 1942 och Leningrad är belägrat av tyskarna. Den sjuttonårige Lev ertappas med att stjäla från en död tysk fallskärmssoldat och i en cell tillsammans med desertören Kolja genomlever han natten i väntan på den oundvikliga avrättningen. Men istället för en kula i nacken tidigt på morgonen får de två männen ett märkligt uppdrag. Den ryske översten behöver tolv ägg till sin dotters bröllopstårta och de får fem dagar på sig att skaffa dem. Om de lyckas, får de behålla livet. Men om de misslyckas verkställs dödsdomen.

Jakten på en bonde med värpande höns går genom de laglösa gatorna i Leningrad, runt i den skövlade landsbygden och bakom tyskarnas frontlinjer. Den ohyggliga kylan, den gnagande hungern, kriminella element, skjutglada tyskar och kämpande partisaner är ett ständigt hot, men hjälpen finns där de minst anar det.

En riktigt god berättelse om vänskap och kärlek och om två unga män som är fast beslutna att överleva, mot alla odds. Kopierat ur Bokus

Detta var en bokcirkelbok och när jag fick den sa min kollega att den var så BRA och SPÄNNANDE och hon sträckläste den. Då tänkte jag äntligen en bra bokcirkelbok, men ack så segt jag tyckte det var att läsa..Spännande,,var då någonstans. Jag tror att hade jag fått boken utan att veta något kanske det vara annorlunda. Visst är boken bra och intressant men inte vad jag förväntade mig. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar