torsdag 28 juli 2011

Ann Rosman - Porto Francos väktare - Ljudbok


Porto Francos väktare är den våldsamma berättelsen om Marstrands tid som frihamn. Tiden är sent 1700-tal; kapare, smugglare och mördare härjar ostört.

En ung kvinna stiger iland i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, hennes bröst är lindade och byxorna hänger löst på den gängliga kroppen. Runt omkring myllrar det av liv; sjömän på skeppen, handlare, brottslingar som fått amnesti i frihamnen. Hennes enda hopp står till att de ska ta henne för en man, att hon ska hitta arbete och någonstans att bo.
Att hon inte ska tvingas åka tillbaka.

220 år senare görs ett gruvligt fynd på Klöverön. En kvinna och ett spädbarn hittas döda i Gamle mosse och kriminalinspektör Karin Adler kopplas in. Men att identifiera de två döda visar sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man kan säga med säkerhet är att de har legat i mossen länge. Väldigt länge.
Trådarna leder Karin Adler långt tillbaka i Marstrands historia, och sakta men säkert nystas en osannolik historia upp. Kopierat ur Bokus

Äntligen en ny deckare av Ann Rosman, jag gillade verkligen hennes två tidigare. Denna deckare är nästan ännu bättre än de tidigare.Som det ofta görs i svenska deckare nu, går en historia i nutid och en i dåtid och ofta är historien i dåtid inte lika bra. Men Ann Rosman historia om Agnes och hur hon flyr hemmet, är nästan bättre än nutidshistorien. Kanske skulle Rosman skriva historiska deckare??
BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar