onsdag 27 juli 2011

ÖLAND del 1


Starten gick söndagen den 17 juli klockan 12.00, bilen var packad till bristningsgränsen.Men vi fick plats i alla fall det var viktigaste.

Min dotter var kartläsare och jag körde,man passerar t.ex Växjö och där gäller det att hitta rätt väg sen.Jag kanske nämnt det tidigare, men jag har ett fruktansvärt dåligt lokalsinne..
I Växjö hade vi tänkt äta på McDonalds,,men givetvis passerade jag den infarten,,nästa McDonalds är i Nybro...Kurr kurr i magen

I Nybro var det tjockt med folk på McDonalds,,men vi fick en plats i alla fall. Jag tog en kyckling med massa frityrsmet på(den spökade i min mage länge efter).Dottern bjöd på glass efter,,sådan där smarties, glassen är väldigt god faktiskt.När jag tog detta kort, stack min dotter fram huvudet som den linslus hon är...MEN hon var inte den enda linslus,,hehe

Efter ett antal timmar passerar vi Ölandsbron, den är helt magnifik,,fast lite läskigt att åka.
Speciellt när man ska upp på det högsta,,

Färden gick vidare på Öland en liten bit, tills vi kom till Rälla där vi skulle bo.Det var ett rött hus med vita knutar.Det var väldigt fräscht inuti.

Döttrarna sov i garderoberna, ja de var faktiskt enormt stora.Jag och sonen sov i vanliga sängar i sovrummet, som låg på andra våning.

I samma hus skulle också barnens Farbror med fru bo, de hade även med sig hunden Mysan som Hanna tyckte jättemycket om. Här har hon lite dragkamp med vovven.(Kanske trodde Mysan hon var en tjur).

Det var en fin altan där man kunde sitta och inta sin frukost eller lösa korsord.
Eller läsa, jag hade med mig tre böcker, men det blev inte många blad lästa. Vi umgicks med släkten istället och det var så himla kul.
Ha det gott

1 kommentar :