torsdag 5 april 2012

Ramona Fransson - Hämnaren från Tjörn -Ljudbok

 
Emil är femton år när hans hårt arbetande ensamförsörjande mamma drabbas av cancer. Myndigheternas auktoritet och oförmåga att tillämpa lagarna på bästa sätt föder en känsla av maktlöshet för alla berörda. Emils syster, Mylla, 5 år blir samtidigt omhändertagen av Socialtjänsten och placerad hos ett par som inte kan få egna barn. Emils vilsenhet och sökande efter en lösning på familjens problem leder honom till ett chattrum, där han träffar Horrorman, en jämngammal kille, tror Emil, men det visar sig att Horrorman är en mycket äldre man, med en stor bitterhet mot myndigheterna. Kriminalkommissarie Greger Thulin och hans sambo Charlotte Engman är på väg hem till Tjörn efter en semesterresa utomlands. I bilen på väg upp på Tjörnbron ser de ett stort ljussken framför sig. Detta visar sig vara en bilexplosion och i vraket återfinns resterna av Försäkringskassans överdirektör. Ytterligare en sprängning inträffar en månad senare med samma tillvägagångssätt, den här gången är det chefen för Socialtjänsten som sitter i bilen.Kopierat ur Storytel
Sjätte deckaren i serien om Greger Thulin, och detta är nog den absolut bästa i serien.I denna bok ligger huvudhandlingen hos Emil och det som händer hans mamma och syster.Det ger en känga åt det svenska välfärds samhället och med all rätta.
Uppläsare här är Ramona själv, på Storytel var det mycket negativ kritik för uppläsningen p.g.a. av dialekten. Jag tycker det är skrämmande att alla måste snacka rikssvenska. Vissa kan inte ens höra skillnad på olika dialekter se inlägg http://miaeggimann2.blogspot.se/search?q=bokm%C3%A4ssa.
Jag tycker Ramona gör ett bra jobb fast jag är ju uppväxt med göteborgska.
BETYG:

1 kommentar :

  1. Tackar ödmjukast för din recension.

    Önskar dig en härlig helg!

    Mvh
    Ramona Fransson

    SvaraRadera