söndag 24 juni 2012

Ann Rosman - Mercurium - Ljudbok

Den sanna historien om Metta Fock ? enda kvinnliga fången på Carlstens Fästning.

År 1806 anländer Metta Fock Ridderbielke till Marstrand och Carlstens fästning, anklagad för giftmord. Under hela den utdragna rättegången har hon nekat till anklagelserna, och nu är hon dömd att sitta ?på bekännelse?. Isolerad i fästningen på den karga skärgårdsön ska hon stanna, tills hon erkänner eller går under ? vilket som kommer först. Utan möjlighet till kontakt med omvärlden, utan vare sig penna eller papper, börjar hon brodera. Ord för ord tar en förtvivlad nådeansökan form.

2011 hålls en storslagen maskerad på fästningen. Gräddan av Sveriges societet är där, och innan kvällen är över har två personer mist livet. Men portarna har hela tiden varit stängda och bevakade, ingen utomstående kan ha tagit sig in ? eller ut. Finns mördaren någonstans bland de 140 gästerna? Kriminalkommissarie Karin Adler kallas till platsen och pusslandet kan börja ?Kopierat ur Bokus
Här liksom i förra boken löper två historier parallellt, och även här är den historiska berättelsen snudd på bättre än den i nutid. Det märks att Ann gjort en hel del research inför denna bok och hon pratar också om den efteråt. Det är så intressant att följa Mette Fock och hennes barn och det öde som drabbar dem, att man glömmer både tid och rum.Ännu en toppenbok från Ann Rosman.
BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar