söndag 26 juni 2016

Virginia MacGregor - Vad Milo såg

En STOR berättelse om en liten pojke som ser världen något annorlunda.

Gillar du Projekt Rosie, Den besynnerliga händelsen med hunden om natten och Undret? Då kommer den här trollbindande och storhjärtade berättelsen om en liten pojke som bara ville att hans gammelmormor skulle komma hem att passa dig.

Nioårige Milo Moon har retinitis pigmentosa: hans ögon blir långsamt sämre och så småningom kommer han att bli helt blind. Men för tillfället ser han världen genom små titthål och lägger märke till saker som andra inte gör. När Milos älskade gammelmormor blir dement och flyttar in på ett vårdhem inser Milo snart att det är något som är väldigt fel på hemmet. De vuxna lyssnar inte på honom. Så med bara Tripi, vårdhemskocken, och minigrisen Hamlet till hjälp, tar Milo på sig att avslöja missförhållandena och den olycksbådande Syster Thornhill.
Insiktsfull, klok och överraskande!

Vad Milo Såg är en roman fylld med stora idéer, enkla sanningar och ett känslomässigt budskap. Milo ser världen på ett mycket speciellt sätt och det är omöjligt att inte falla för honom, njuta av varje ögonblick man spenderar med honom och sedan dela berättelsen med alla man känner. Hämtat från Stimpla publishing

Det är så skönt att ta tag i ett sådant där rec.ex som tyvärr blivit glömt, jag fick det på Bokmässan för två år sedan (skäms skäms) och då kom jag hem med ett helt gäng med böcker, hamnade långt ner i högen. :(
Man kan börja med omslaget som var det första jag fastnade för, så gulligt och överensstämmande med innehållet också.
Detta är en underbar liten historia och man bara älskar hur Milo tar hand om sin farmor Man får sig faktiskt några tankeställare när man läser boken. Jag rekommenderar den starkt, feel-good som får en att tänka till.
BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 363
Utg.datum: 2014-09-24
Upplaga: 1
Förlag: Stimpla Publishing
Översättare: Kerstin Herrloff
Originaltitel: What Milo saw
Medarbetare: Olsson, Nils (form)
Dimensioner: 216 x 142 x 24 mm
Vikt: 482 g
SAB: Hce
ISBN: 9789198169423
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

10 kommentarer :

 1. Jag tyckte också mycket om den :)

  SvaraRadera
 2. Oj! Den står här hemma och har gjort ett bra tag. Den har i alla fall blivit framplockad nu och jag har klappat på den några gånger och NÄSTAN börjat läsa :)

  SvaraRadera
 3. Den här verkar så bra. Måste läsa så småningom.

  SvaraRadera
 4. Den här är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 5. Hört gott om denna och nu blir jag ännu mer nyfiken!

  SvaraRadera
 6. Lät ju som ett riktigt bra feelgood-tips! :)

  SvaraRadera