lördag 18 oktober 2008

Camilla Läckberg - Sjöjungfrun

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande.

Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellanbreven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...Hämtat ur Bokus

Jag hade längtat efter denna bok och när den kom satte jag igång att läsa direkt. Den var lite seg att komma in i och spänningen från Tyskungen uteblev. Slutet var väldigt annorlunda.
BETYG: 4
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Fjällbacka-serien (del 6)
Antal sidor: 360
Utg.datum: 2008-05-01
Förlag: Bokförlaget Forum
Medarbetare: Timrén, Anders (form)
Dimensioner: 235 x 160 x 25 mm
Vikt: 640 g
SAB: Hc
ISBN: 9789137131450

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar