tisdag 15 maj 2012

Jussi Adler-Olsen -Kvinnan i rummet - Ljudbok

En vacker vinterdag 2002 försvinner den unga och lovande politikern Merete Lynggaard spårlöst. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera vilt om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning men den blir resultatlös. Merete är som uppslukad av jorden.

Samtidigt är kriminalinspektör Carl Mørck tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är fysiskt oskadd men plågas av djupa skuldkänslor gentemot sina kollegor.

När Carl Mørck så småningom får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande börjar det hända saker. Snart är Mørck och hans assistent Hafez el-Assad en hänsynslös förbrytare på spåren. Frågan är om de hittar galningen innan det är för sent? Kopierat ur Bokus
Carl Mörk har hamnat i källaren för de andra poliserna vill bli av med honom, dessutom får de pengar för att starta Avdelning Q. Till sin hjälp får han assistent Hafez-el-Assad som ska städa, men efter hand verkar han ha talang för polisjobbet.Samtidigt får vi även följa vad som hänt för fem år, mer om det tänker jag inte avslöja.Ljudboken tycker jag blir helt outstanding med Stefan Sauk som uppläsare, det är som en liten teaterscen i miniformat. Han förstärker boken på ett utmärkt sätt.Jag tycker boken har det mesta spänning och humor, det främst genom assistenten el-Assad. BETYG:

1 kommentar :

  1. Fin recension!
    Trevligt att se att du använder ljudboksomslaget!
    /Maria på Storytel

    SvaraRadera