lördag 1 juli 2017

Katarina Genar - Spökflickan

Nutid och dåtid smälter samman i det gamla sommarhuset vid havet dit Anna just flyttat med sina föräldrar. Spökflickan är ett suggestivt och spännande sommarlovsäventyr i Maria Gripes anda, av kritikerhyllade Katarina Genar.

"Har du sett henne än? Spökflickan? Hon som blev inlåst i ert hus?" frågar barnen i byn. 

Anna vill inte lyssna på ryktena. Samtidigt märker hon att något inte är som det ska i huset familjen flyttat in i. Det känns som om någon iakttar henne. Natt efter natt drömmer hon om en flicka i gammaldags kläder och svarta lackskor - det är som om flickan vill säga Anna något, men vad? 

Helst vill hon bara lämna huset och byn och flytta tillbaka till bästa kompisen Karolina i Stockholm. Men Karolina verkar knappt ha tid att svara på sms längre. Då dyker den jämnåriga Siri upp och bjuder in sig själv i huset. Hon visar sig ha sina egna skäl till att ta reda på mer om spökflickan i huset. Hämtat från Bonnier Carlsen

📕KORT RECENSION📘
Underbart omslag till denna spännande barnbok, dock inte för de minsta. Den är lagom läskig och det beror på den annars vardagliga och gemytliga tonen. Vänskap och borttappade skrin och självklart spöken handlar boken också om. Barnen på min skola läser mycket av denna författare.
BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Läsålder 9-12 år
Antal sidor 101
Utgivningsdatum 2017-05-08
Förlag Bonnier Carlsen
Originaltitel Spökflickan
Medarbetare Thunell, Lena (form)
Dimensioner 215 x 152 x 15 mm
Vikt 281 g
SAB Hcg
ISBN 9789163894626
Tack till Bonnier Carlsen för rec.ex

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar