tisdag 14 april 2020

Birgitta Höglund - Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet. De är alla vegetariska, fyllda med härliga smaker, näring och dessutom helt fria från gluten och socker. De allra flesta recepten är även anpassade för dem som föredrar ett mejerifritt liv.

Gröna, sköna tillbehör är boken för den som vill lära sig att laga mer mat av de råvaror vi hittar i naturen. Istället för att låta matfabrikanterna tillverka vår dagliga mat med hjälp av socker, smakförstärkare, konserveringsmedel, E-nummer och en rad andra tillsatser, får läsaren här gott om råd för hur man på ett enkelt sätt kombinerar naturens smaker som tar maten till nya dimensioner. En smakrik och färgrik mat som samtidigt kan leda till ett friskare, slankare och starkare liv.

Birgitta delar i boken med sig av sin egen hälsoresa, där hon med hjälp av naturligt god mat utan gluten och socker återhämtat sig från flera handikappande sjukdomar, som en svår ryggskada, fibromyalgi, migrän, magbesvär och övervikt. Hämtat från Bladh by Bladh

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Det var ett mejl om jag inte minns fel och då tackade jag ja.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Jättefina bilder, som är tagna i skog och mark med väldigt vackra tallrikar.

Grekisk bönsallad, det ser gott ut.

Vad gillade du med boken?

Jag tyckte de mesta recepten var bra men så klart gillar man inte alla ingredienser. Pumpa och svamp tillhör inte mina favoriter. Så får det inte heller bli för komplicerat, vissa recept krävde att man skulle göra en speciell Kombucha där man skulle ha någon slags fermenteringssvamp. Det blir alldeles för komplicerat för min del samt kanske man ska förklara vad osvavlade aprikoser är..🤔


Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Jag e-lånade hennes böcker om bönor, men återkommer med recension om den.

Sammanfattning.


Jag kommer säkert plocka ett och annat recept från boken, kanske främst de kalla smårätterna. Halloumipizzan vill jag testa för jag gillar Halloumi. Tyvärr tycker jag en del verkar vara lite för krångligt och få tag i en speciell svamp för att göra en Kombucha som sedan ska användas till att göra t.ex youghurt. Dessutom bor jag på en liten ort där tyvärr inte alla ingredienser går att få tag i. Det finns en hel del recept som är väldigt lockande att prova och bilderna i boken är otroligt vackra.
Birgitta Höglunds hemsida

Vad ger du boken för betyg?Betyg 3
Format Inbunden (Halvklotband)
Språk Svenska
Antal sidor 191
Utgivningsdatum 2020-03-25
Förlag Bladh by Bladh
Medarbetare Höglund, Birgitta (foto)
SAB Qca
ISBN 9789188917157
Tack för rec.ex Bladh by Bladh
Köp boken på Bokus, Adlibris eller Cdon.

5 kommentarer :

 1. Jag läste hennes blogg om mat för länge sedan. Hon hade bra recept minns jag,

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för din fina recension av min kokbok <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, håller på med den om bönor nu.

   Radera
  2. Så roligt, då får du lära dig mer om pre/probiotika och alla dess goda effekter på hälsan. Har ju även en del av den sortens väldigt populära hälsorecept med i boken, som just kombuchan och cashewyoghurten du nämner. Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken är helt slutsåld nu, men kommer i ny utgåva till hösten.

   Radera