måndag 8 mars 2010

Mias Youghurtbröd


1 liter vetemjöl
8 dl dinkelmjöl fullkorn
1 liter youghurt/filmjölk
2 dl russin
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 dl lingon
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön

Blanda samman ingredienser i en stor bunke.Häll upp degen i smorda brödbaksformar.
Grädda längst ner i ca 2 timmar på 150 gradet.
Istället för solrosfrö och pumpafrö, har jag ibland en rest på musli, eller valnötter.

Lycka till
Mia

3 kommentarer :

  1. En variant på den där monsterlimpan eller vad den brukar kallas. Visst är det ett gott bröd! Fast jag brukar inte ha i den där sirapen alls, tycker du inte att det blir sött?

    SvaraRadera
  2. Ursprunget till detta recept kommer från Halmstads mejeri Wapnö, men sen har jag exprimenterat lite.Ibland har jag
    1 dl honung istället för sirap och ökar youghurtmängden med 1 dl, det kan man göra efter tycke och smak.
    Jag tycker bättre om mindre sirap, annars blir den väl söt.
    Mia

    SvaraRadera