onsdag 19 januari 2011

Louise Blair - Mat med lågt GI


GI-metoden är en av de allra mest populära dieterna just nu. Varför? Jo, mat med lågt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du äter gott, är mätt längre, mår bättre och går ner i vikt - samtidigt!
Enkelt uttryckt mäter glykemiskt index hur maten du äter reagerar i din kropp, och en kosthållning med lågt GI innebär att du äter mat som ger positiva effekter.

Det mesta vi äter är mat som är rik på kolhydrater, exempelvis vitt bröd, potatis, kakor, bullar och sötsaker. Trots att det smakar gott och är enkelt att stoppa i sig skapar den här typen av mat reaktioner i våra kroppar som försätter hela systemet i obalans. Resultatet av denna obalans är dagliga problem som trötthet, humörsvängningar och sockersug, plus en ökad risk för olika hälsoproblem i framtiden. Om du väljer mat med lågt glykemiskt index får du stopp på denna oordning i din kropp. Istället utvecklar kroppen balans utan att drabbas av biverkningar.
Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter - här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse?
Recepten kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt.Kopierat ur AdLibris

Jag fick denna bok av min syster, för hon tyckte den var krånglig och ja,,jag är benägen att hålla med henne. GI-metoden kan beskrivas mycket enklare och en del recept stämmer inte alls med det jag lärt mig om GI. Självklart finns det en del recept jag kan använda, goda sopprecept där det även står hur man gör buljongen.Men ska ni köpa en bok om GI, köp inte denna..BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar