lördag 28 januari 2012

Felicia Feldt - Felicia försvann - Ljudbok


Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan.

En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått? Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om. För när hon håller så där om min haka så skickar jag allt mitt hat som jag har. För mig själv, i min egen tystnad. Kopierat ur Bokus

Självklart måste man ju läsa böckerna det pratas så himla mycket om, men ack så besviken jag blev. Det var som ett stycke dagboksanteckning slängda i en enda röra, då var det 1976 och sen 2008 och sen 1977 och så höll det på. Jag fick heller aldrig någon riktig känsla för Felicia, utan det bara malde på. Ja men visst verkar mamman Anna Wahlgren varit helt totalt lost i huvudet,men känslan för Felicia som person och hennes inre tankar kom aldrig fram. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar