torsdag 19 december 2013

19 december

Först tänkte jag inte söka, nischad blogg och sådant, ja, jag var tveksam. Men till slut slängde jag in ett mail. något hafsigt. Nej det blev inte min blogg i år heller.
Nej det är väl inget att hänga läpp för, åtminstone var några av årets bloggar sådana jag besöker.
Det är bara säga Ett stort grattis till Bokbloggsambassadör 2014.
Hanna Lager Feministbiblioteket
Feministbiblioteket är en samling recensioner av feministiska och kvinnohistoriska böcker. Här finns även böcker som är viktiga för kvinnor och kvinnors självkänsla. Alla böcker som recenserats har det gemensamt att de är viktiga för arbetet att skapa en mer jämställd värld, utan könsroller och där fler kvinnor har makt. Hanna Lager är en 36-årig heltidsarbetande småbarnsmamma som läser oerhört fort och mycket och som vill bidra med tips om lite annorlunda böcker om och av kvinnor från hela världen.
Johanna Palm Bokunge
Barnkulturvetare som skriver om barnböcker för barn mellan 0-7 år och om vad barnböckerna har att säga om vår samtid. Vann priset för "Årets bokrecension" i Forma Books Blog Award 2013.
Anna Johansson och dagarna går…
Skriver om allt hon läser. Om där finns någon röd tråd så är det noveller och en hel del om engelskspråkig litteratur, då särskilt om böcker från Afrika, Asien och Mellanöstern. Hon har också det senaste året drivit ett antal evenemang kring läsning och litteratur som t ex Göteborg Läser, Novellvåg i bokbloggarhavet och flera FB-cirklar om noveller.
Kristina Jägfeldt Bokdetektiven
Bokdetektiven är nischad mot deckaren, men även närliggande litteratur som skräck, psykologiska thrillers och spökhistorier – kort och gott, den mörka delen av litteraturen. Kristina Jägfeldt sa upp sig från jobbet för snart ett år sedan och började på förlagsutbildningen i hemstaden Lund. Detta för att äntligen få ägna sig åt det som verkligen är hennes dröm – bokbranschen.
Julia Christensson Julias nerdroom
17-årig, idérik fotbollstränare som mest skriver om ungdomsböcker och som drog igång ett biblioteksråd på sin gymnasieskola.
Anna Persson Fantastiska berättelser
Inbiten loppisbesökare som älskar att åka och leta bland gamla böcker och som för tillfället är inne i en klassikerperiod, blandat med historiska romaner. Läser också en hel del ungdomslitteratur, fantasy och deckare. Även en och annan roman slinker ner och lite chick-lit.
Paula Högström prickigapaula
En 32-årig liten prickig barn- och ungdomsboksnörd som är barnbibliotekarie på Växjö stadsbibliotek. Skriver i huvudsak om barn- och ungdomsböcker och om det underbara med att läsa och slukas upp av böckernas magiska värld.
Camilla Malmer Mind the Book
Bloggen har funnits ända sedan 2002 och drivs av en TCF (Torr Cynisk Fyrtioåring) som undervisar i franska, italienska, psykologi och sociologi på Svenska Skolan i London. Den röda tråden på bloggen är "alltid, alltid, alltid kopplingen mellan litteratur och populärkultur."
Siv Andersson (inte så) Anonyma Biblioholister
En stolt kulturtant, varianten som vägrar att bli gammal och därför fortfarande samlar på Dr Martens och döskalleljusstakar. Till vardags projektleder hon stora tågprojekt och böcker som knyter an till tåg och tunnelbana i dess bredaste form har en stor närvaro i bloggen, skön- såväl som facklitterärt.
Jeanette Wendin Bokofilm
33-årig västeråsare som skriver om böcker och om filmer eller TV-serier som är baserade på böcker eller har någon litterär koppling. Älskar litteratur och film och samspelet mellan dessa två. Hur de kompletterar varandra eller inte alls fungerar ihop.
Anna Larsson Stories from the city…
31-årig göteborgare som läser allt hon kan komma över. Är en flitig besökare på Barncancerfondens loppis i Väjern, Sotenäs. Senaste räden resulterade i flera Joyce Carol Oates, Agatha Christie, Graham Greene och Sue Townsend. Bodde i London i tio år och läste mycket under den perioden – särskilt under studietiden – alltifrån chick-lit till "de stora" engelska författarna.
Marika Gustafsson boktok73
Finlandssvenska med trogen skara läsare från Sverige och Finland och runt världen. Älskar att läsa e-böcker och har sin Kindle som käraste ägodel.
Detta är hämtad från Bokmässans sida.
Det roligaste med årets Bokbloggsambassadör är att åtminstone 5 av dem har jag besökt någon gång, några tittar jag in till regelbundet. Ska bli kul att följa er.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar