måndag 2 december 2013

2 december

  Denna fina bok damp ner i brevlådan i torsdags, vad glad jag blev 😃. Grymt snyggt omslag också, om innehållet kan jag inte uttala mig om än, men så här står det på baksidan av Bokus.

Vi har alla ett förflutet. Frågan är hur det påverkar - och hur vi låter det påverka - oss.
Tidig gryningsmorgon vaknar Damir Skatzlic till en makaber syn. Kvinnokroppen som hittas hängd från brofästet, över terrasstrapporna i centrala Helsingborg visar sig vara den folkkära lokalkändisen Katarina Johansson. När polisen kommer till platsen möter Damir sin barndomsvän Linn Wide som utreder fallet.


Damir vet inte vad som var mest otippat, den döda kvinnan eller att Linn Wide var tillbaka efter så många år av tystnad. Kommer han nu få svar på varför Linn valde att lämna Helsingborg och honom? Varför hon aldrig svarade på hans telefonsamtal eller brev?

Det blir en rivstart på jobbet för Linn Wide men utredningen kring Katarinas död går trögt. Precis som varje historia, har varje människa två sidor. En man visar upp för omvärlden och en man döljer på insidan. För Linn är det en balans mellan ljus och mörker. Kommer hon någonsin att bli fri om hon fortsätter blunda för den mörka sidan inom henne? När hon förstår att hennes egen historia har legat i den döda kvinnans händer går arbetet främst ut på att dölja spåren som sammankopplar henne med Katarina Johansson. Samtidigt måste hon vara professionell och lösa gåtan varför Katarina är död? Och varför på en så offentlig plats?

Svart Skugga är en kriminalroman där alla karaktärer bär en skugga. Vissa av sorg, vissa av hat, vissa av desperation. Alla berörs av varandra men vem kommer förstå det först? Detta är första delen i kommande serie om kriminalinspektör Linn Wide som utspelar sig i Helsingborg.
Trevligt med den personliga hälsningen. Tack Ida, nu är min julläsning fixad.❤️💚

4 kommentarer :