tisdag 25 november 2014

Mons Kallentoft - Jordstorm

Andlös spänning av Sveriges deckarkung
En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han är naken, men kroppen bär inga synliga spår av våld och när Malin Fors och hennes kollegor anländer till platsen råder en märklig tystnad. Det är som om alla röster har dämpats. 

Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad. Och när den 16-åriga Nadja Lundin samma kväll anmäls saknad, troligtvis bortförd, finns tecken som tyder på att de båda fallen hänger samman. 

Men har offren något gemensamt? Varför har de valts ut? Efterhand börjar Malin Fors inse att de har att göra med någon som leker med polisen, som talar via mord och inte tänker låta sig tystas. Vad är det han eller hon vill säga? Det är bråttom att hitta ett svar. Nadja Lundin kan fortfarande vara vid liv. Hämtat från Bokus

Denna bok ingår i serien om de fyra elementen, Vattenänglar, Vindsjälar och denna nummer 3 Jordstorm är enligt mitt tycke den bästa hittills. En bra och aktuell story som känns äkta. Jag gillar mystiken som vilar över alla Mons böcker och att ha Torsten Wahlund som uppläsare förstärker det enormt.
(Däremot att skriva vad man tycker en vecka efter man läst ut boken är för mig och mitt minne är en katastrof, därför blev det lite fåordigt.)BETYG 4 
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Malin Fors (del 8)
Inläsare: Torsten Wahlund
Utg.datum: 2014-10-27
Upplaga: 1
Förlag: Bonnier Audio
Dimensioner: 125 x 140 x 5 mm
Vikt: 53 g
SAB: Hc
ISBN: 9789173488709

8 kommentarer :

 1. Mons Kallentoft är alldeles för ruffigt för mig. Men, alltså jag gillar omslagen. De har något verkligt speciellt.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte också att den här var bland de bättre :) Positivt överraskad!

  SvaraRadera
 3. Jag är splittrad inför hans böcker, brukar tycka de ibland är onödigt blodiga, och irriterar mig både på alla korkade beslut i privatlivet som Malin Fors gör och när det är spökröster med... Men intrigerna brukar vara mycket bra så jag kommer definitivt att läsa den här med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I denna blev du inte så irriterad över Malin Fors, tvärtom hon var ganska "normal". Men lite döda som pratar finns det, bara lite spöke Freja :)

   Radera
 4. Klickade hem den från Adlibris att ha att ge min mamma i julklapp. Hoppas jag får låna den sen också ;)

  SvaraRadera
 5. Mons Kallentoft är en författare jag så gärna vill prova läsa.

  SvaraRadera