onsdag 12 november 2014

Anne-Marie Schjetlein - Döden kvittar det lika

”Förresten Andreas, du känner henne!”
Röda lockar faller över bårens kant och Andreas hjärta stannar. Hemma i den fashionabla villan finns hans fru och barn men medvetslös på båren framför honom i akutrummet ligger hans älskarinna. Olyckan får sanningar att bubbla upp till ytan medan Andreas försöker hålla ställningarna. Hans fru försöker förgäves berätta för honom vad hon vet, men är det han som stöter henne ifrån sig eller hon som drar sig undan? Det förflutna spelar ut sina kort.

Runt människorna på ett sjukhus i Halmstad utspelar sig livet i sin mest dramatiska form. Sjukhusets kulvertar vindlar sig likt livsuppehållande kärlträd kring trasiga människor som söker kärlek men finner ensamhet, svartsjuka och ond bråd död. Hämtat från Hoi förlag

Ann-Marie kontaktade mig via Facebook och undrade om jag vill läsa och recensera hennes spänningsroman, jag sa JA och vi bestämde att träffas på bokmässan.
Så jag träffade Anne-Marie Schjetlein på bokmässan och fick då ett förhandsexemplar av boken hon var jättetrevlig, glad och positivt. Ett förhandsexemplar är en ihophäftad bok med som är ganska hård, lite svår att hålla och i Book-seaten funkade det inget vidare. Så när den kom som e-bok, lånade jag den istället för att bespara värkande handleder.

Den börjar ganska pang på med en olycka för att sedan bli mer relationsroman än deckare tyckte jag. Därför tyckte inte jag den fick lika mycket driv i början av boken. Jag gillar mycket spänning och den blev lite för mesig för mig. 
Dåtidshistorian handlade om en liten flicka som hade det jättetufft, hennes mor var en grav alkoholist och hon fick gå hungrig ofta. Man undrade givetvis vem som var denna flicka i nutid. Jag tyckte inte heller jag fastnade för någon av karaktärerna Anders gillade jag inte alls, han betedde sig som en marionett och varken hans fru eller älskarinna fick jag riktigt kläm på. De jag gillade mest var Signe och Petra, de verkade "normala".(Aj, aj va fel man kan ha)
Så när det var cirka 90 sidor kvar började det vända lite, dåtidshistorien blev lite intensivare, samtidigt som nutidshistorien stramades åt. Det hettade till ordentligt och slutet blev riktigt spännande.
Sammanfattning: Efter en trevande början på denna deckare så fick den ett bra och spännande slut. Godkänd debut som lovar mer inför bok 2. BETYG 3+
Språk: Svenska
Antal sidor: 279
Utg.datum: 2014-10-15
Upplaga: 1
Förlag: Hoi Förlag AB
Tack Anne-Marie Schjetlein för rec.ex.

2 kommentarer :

  1. Ja där ser man. Inget av detta passar in på min beskrivning :D Har vi läst samma bok ;) hihi

    SvaraRadera