måndag 7 september 2015

Nikki Owen - Spindeln i hörnet

Mörk och skruvad psykologisk thriller med en mycket opålitlig berättare.
Plastikkirurgen Maria Martinez Villanueva sitter fängslad för mordet på en katolsk präst. Hon hävdar att hon är oskyldig.
Från Marias perspektiv får vi följa en besynnerlig verklighet där det är svårt att veta vad som egentligen är sant. Psykologen Kurt ifrågasätter hennes mentala hälsa utöver hennes diagnos: Aspergers syndrom.
Maria är övertygad om att hon befinner sig i centrum av en stor konspiration. Osäker på vilka hon kan lita på försöker hon ta reda på vem som är skyldig till att hon sitter fängslad.

Nikki Owen är brittisk frilansskribent och kolumnist. Spindeln i hörnet är den första delen i en planerad trilogi om Maria Martinez Villanueva, som även planeras bli tv-serie av NBC. Hämtat från Massolit förlag

En thriller är det här verkligen, den är så pass spännande och läskig att jag ibland nästan inte ville läsa vidare. Vad är sant? Vem ska man lita på? Det är frågorna man ställer sig igenom hela boken.
Det är mycket från Marias terapisamtal och ibland är det väldigt konstigt, jag hade nog mer sett man fått följa vad som händer i fängelset, eller lite av varje.
Boken är kräver att man hänger med till 100% så jag skulle inte bedöma den som lättläst.
Här blandas dåtid och nutid, hallucinationer med verklighet i en enda röra, och det gör det enormt svårt att hänga med. Det är så synd på en bok som annars hade fått full pott. BETYG 4-
Format E-bok 
ISBN 9789187783616
Utg.datum 2015-07-28
Sidor 300
Översättare Katarina Falk
Tack Massolit förlag för e-boken
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar