lördag 19 december 2015

Jenny Forsberg - Akrobaten

Nu får det vara nog!" skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum. Den utspelar sig i Stockholmsförorten Täby, där författaren Jenny Forsberg bor sedan drygt trettio år. Hämtat från Bokus


Jag hade läst om boken på några bloggar och tyckte den lät intressant, när författaren till boken så frågade om jag ville läsa boken sa jag självklart ja. Men alla böcker passar tyvärr inte alla och det var inte samma hit för mig som andra bloggare. Det var en bok på 244 sidor men det tog mig en och halv vecka att läsa ut boken, den saknade helt enkelt driv. Så var det mycket ovidkommande saker som spaltades upp. Jag förstod inte heller om det var en ungdomsroman eller vuxenroman, det var liksom ihopblandat. BETYG 2+

Kartonnage
Språk: Svenska
Antal sidor: 244
Utg.datum: 2014-08-26
Upplaga: 1
Förlag: Klartext
Dimensioner: 216 x 145 x 23 mm
Vikt: 443 g
SAB: Hc

ISBN: 9789163754869

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar