torsdag 17 mars 2016

Håkan Fleischer och Helena Kvarnsell - Digitalisering som lyfter skolan : teori möter praktik

För att utveckla elevernas kunskaper med hjälp av digitala verktyg måste vi utgå från pedagogik snarare än teknik. Boken Digitalisering som lyfter skolan - Teori möter praktik innehåller inte ett enda apptips, men däremot finns strategier och förhållningssätt för hur digitala verktyg kan användas för att skapa fördjupad kunskap. 

Författarna tar sin utgångspunkt i forskning inom skola och IT. De visar vilka fallgropar som finns med tekniken och hur du kan undvika dem. Här finns också konkreta metoder för att utnyttja de fördelar som digitaliseringen för med sig. Boken ger dig en gedigen grund för att arbeta med digitala verktyg i skolan och sätter in ämnet i ett sammanhang.  Hämtat från Bokus

När man blir påtvingad att läsa en bok, ja, då blir resultatet därefter. Boken börjar urtrist med massa historia, saker jag redan känner till och när man kommer till de lite bättre sidorna, ja, då är det liksom inget som rör mig så mycket som jobbar på fritidshemmet. (Nu ska jag inte gå igång på det.)
En del var bra och användbart men förlåt så mycket nytt var det inte.
BETYG 2+
Häftad
Språk: Svenska
Antal sidor: 178
Utg.datum: 2015-11-10
Upplaga: 1
Förlag: Gothia Fortbildning AB
Originaltitel: Digitalisering som lyfter skolan : Teori möter praktik
Dimensioner: 210 x 147 x 11 mm
Vikt: 342 g
SAB: Eab
ISBN: 9789188099358

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar