lördag 12 mars 2016

Viveca Sten - I sanningens namn

I sanningens namn är åttonde boken i den populära serien Morden i Sandhamn. Det är en drabbande kriminalroman om girighet, desperation och utsatthet.

Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar.

Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.

Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut. Hämtat från Bokus

Jag gillar verkligen Viveca Stens böcker och i denna bok har hon verkligen lyckats knyta ihop det bra. Denna gången får vi följa med Nora in i rättssalen och den visar sig ha mer med sökandet efter pojken som försvunnit än man  först tror. Vi får som vanligt även följa med i Thomas och Noras privatliv och det verkar inte vara helt 100 %. Sökandet efter pojken blir riktigt spännande och man vet inte vad man ska tro, spännande som sjutton. BETYG 4
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Morden i Sandhamn (del 08)
Inläsare: Katarina Ewerlöf
Utg.datum: 2015-11-04
Upplaga: 1
Förlag: Bonnier Audio
Dimensioner: 125 x 140 x 5 mm
Vikt: 58 g
SAB: Hc
ISBN: 9789176470268
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

2 kommentarer :

  1. Den verkar bra! Har läst och lyssnat på ett par tre andra böcker i serien och kan absolt tänka mig att läsa/lyssna på fler.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar böckerna men har haft svårt för tv-filmerna, och det färgar tyvärr av sig på böckerna. Jag får sluta kolla på dem och bara läsa böckerna.

    SvaraRadera