lördag 12 mars 2016

Caleb Krisp - Vem som helst utom Ivy Pocket

Ivy Pocket är en vandrande katastrof, som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för.
Men bilden vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad.
När Ivy hamnar i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som möjligen har en förbannelse vilande över sig) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag. Från det ögonblicket och framåt kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd.
Vem som helst utom Ivy Pocket är den första delen i en serie på fyra genomgående illustrerade böcker. Hämtat från Modernista

Men herregud vilka illustrationer, de är helt underbara och gör "nästan" halva boken. Resten av halvan gör Ivy själv, hon är naivt godtrogen mot alla, vilket får en komisk effekt. Så är hon riktigt självgod, hon tycker hon är både vacker och smart. Jag älskade denna bok mycket på grund av det humoristiska och ser verkligen framemot bok nummer 2.  BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Ivy Pocket
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 396
Utg.datum: 2016-01-15
Upplaga: 1
Förlag: Modernista
Översättare: Lena Karlin
Originaltitel: Anyone But Ivy Pocket
Medarbetare: Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf: Barbara Cantini
Dimensioner: 220 x 150 x 35 mm
Vikt: 694 g
ISBN: 9789176458433
Ivy Pocket böckernas hemsida
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon
Tack Modernista för rec.ex
Ser verkligen framemot nummer 2.

2 kommentarer :

  1. Får kolla upp den här, kanske skulle vara en bra högläsningsbok i klassen :)

    SvaraRadera